Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională împotriva testelor nucleare
29.08.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională împotriva testelor nucleare este marcată, anual, la 29 august.

António Guterres, secretarul general al ONU, a transmis următorul mesaj: „Istoricul testelor nucleare este unul de suferinţă, cu victime din peste 2.000 de teste nucleare, adesea din cele mai vulnerabile comunităţi ale lumii. Consecinţele devastatoare – care nu au fost limitate de graniţele internaţionale – au avut impact asupra mediului, sănătăţii, securităţii alimentare şi dezvoltării economice.”

În această zi sunt organizate diverse activităţi la nivel mondial, care includ, printre altele, organizarea de seminarii, conferinţe, expoziţii, concursuri, apariţia de publicaţii, cursuri în instituţiile academice, programe în mass-media. Numeroase evenimente sunt programate să se desfăşoare şi la sediul ONU. Totodată, această zi are ca scop educarea publicului şi sensibilizarea cu privire la efectele pe care le are efectuarea acestor teste cu arme nucleare şi conştientizarea necesităţii de a le pune capăt, pentru atingerea obiectivului de a avea o lume fără arme nucleare.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

2018: Ziua internațională împotriva testelor nucleare este marcată, anual, la 29 august.

În acest an, va fi organizată ședința plenară la nivel înalt a Adunării Generale a Națiunilor Unite pentru comemorarea Zilei internaționale împotriva testelor nucleare. Reuniunea este convocată de Miroslav Lajcak, Președintele Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Ședința este deschisă statelor membre, agențiilor ONU, organizațiilor internaționale, sectorului privat, societății civile și mass-mediei, potrivit un.org.

Evenimentul se va desfășura la data de 6 septembrie, ora 10:00, la sediul Organizației Națiunilor Unite.

De asemenea, Michael Douglas este un susținător al acestui proiect. Actorul a susținut cu privire la această temă, în anul 2009, următorul discurs:

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Cornelia Dăroi

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2017: Ziua internațională împotriva testelor nucleare este marcată, anual, la 29 august.

Sediul materiei: Rezoluția 64/35 adoptată de către ONU la data de 2 decembrie 2009, la împlinirea a 20 de ani de la închiderea sitului de testare nucleară de la Semipalatinsk din Kazakhstan, la inițiativa președintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev.

Prin Rezoluția 64/35 se menționa că trebuie întreprinse toate eforturile pentru a opri testele nucleare, pentru a evita efectele lor nocive și devastatoare asupra vieții și sănătății oamenilor, cât și a mediului înconjurător. Principalul instrument internațional de luptă împotriva tuturor formelor de teste nucleare este cel negociat la Geneva, între 1994 și 1996, respectiv Tratatul privind interzicerea totală a testelor nucleare, potrivit unui comunicat al ONU.

Tragediile umane și de mediu care sunt rezultatul testelor nucleare reprezintă motive imperioase pentru necesitatea de a respecta Ziua internațională împotriva testelor nucleare – o zi în care evenimentele, activitățile și mesajele educaționale urmăresc să capteze atenția lumii și să sublinieze necesitatea unor eforturi unificate pentru a preveni testarea armelor nucleare.

:: Detalii pe International Day against Nuclear Tests

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.