Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a familiei
15.05.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA


Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019Ziua internațională a familiilor este marcată, anual, la data de 15 mai.

Temă pentru 2019: „Familiile şi acţiunea climatului: Focus pe SDG 13”.

Este specificată concentrarea asupra familiilor, politicilor publice legate de familie şi ţintele majore SDG 13, respectiv: îmbunătăţirea educaţiei, a conştientizării şi a capacităţii umane şi instituţionale de a reduce efectele schimbărilor climatice, a reducerii impactului şi de atenţionare timpurie şi Integrarea măsurilor legate de schimbările climatice în politicile publice, strategiile şi planificarea naţională.

Cu prilejul Zilei internaţionale a familiei, comunităţile din întreaga lume organizează o serie de evenimente de sensibilizare (workshop-uri, conferinţe, programe de radio şi de televiziune), inclusiv zile naţionale dedicate familiei, cu rolul de a face vizibile problemele cu care se confruntă familiile.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018Ziua internațională a familiilor este marcată, anual, la data de 15 mai.

Temă pentru 2018: „Familiile și societățile incluzive.”

Observarea Zilei Internaționale a Familiilor din 2018 se axează pe Obiectivul 16 al Dezvoltării Durabile privind promovarea societăților pașnice și favorabile incluziunii pentru o dezvoltare durabilă.

Abordările politicilor familiale pentru societățile incluzive variază în întreaga lume. În unele regiuni, accentul se pune pe incluziunea socială a diferitelor tipuri de familii și / sau indivizi, cum ar fi familiile migrante sau indigene, minoritățile etnice sau familiile cu persoane cu dizabilități. În alte regiuni, se pune un accent deosebit pe protecția socială a familiilor vulnerabile, pentru a facilita integrarea lor deplină în societatea principală. Pe măsură ce abordările variază, respectarea din acest an a Zilei Internaționale a Familiilor este de a crește gradul de conștientizare a rolului familiilor și al politicilor familiale în realizarea unor societăți mai incluzive din perspectiva regională.

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a lasat un mesaj referitor la Ziua internațională a Familiilor, conform unui comunicat al IAP.

Gabriela Firea, Primarul General, cu ocazia Zilei internaționale a familiilor, conform unui comunicat al PMB: „Pentru mine, ca Primar General, institutia familiei reprezinta o prioritate, lucru dovedit de masurile pe care le-am luat în aceasta directie. La propunerea mea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat acordarea de stimulente pentru casatorie, pentru nou-nascuti, pentru gravide si pentru cuplurile cu probleme de fertilitate. De ziua Internationala a Familiei, pe care o celebram azi, un calduros la multi ani pentru toti cei care au cui sa spuna mama, tata, frate, sora, fiu, fiica, bunic, bunica, precum si pentru toti cei care ar vrea sa spuna dar nu (mai) au cui!”.

***

2017: Ziua internațională a familiilor este marcată, anual, la data de 15 mai.

Temă pentru 2017: „Familii, educație și bunăstare.”

În această zi se propune, totodată, să se discute despre importanța „cunoștințelor și aptitudinilor necesare promovării dezvoltării durabile, prin educația pentru o dezvoltare durabilă și un stil de viață durabil, drepturile omului, egalitatea de gen, promovarea unei culturi a păcii și a non-violenței, cetățenia și aprecierea diversității culturale și a contribuției culturii la dezvoltarea durabilă”.

După ce prin prin Rezoluția 44/82 din 9 decembrie 1989, ONU a proclamat 1989 drept Anul internațional al familiilor, prin Rezoluția 47/237, la 20 septembrie 1993, a fost instituită și Ziua internațională a familiilor, fiind considerată o oportunitate pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor de familie și a proceselor sociale, economice și demografice care afectează familiile.

:: Website-ul oficial aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate