Secţiuni » Arii de practică » Business » Piaţa de capital
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 

ICCJ. Sancțiunea în cazul lipsei aprobării prealabile a AG la înstrăinarea unui activ imobilizat
05.09.2017 | Alina MATEI

Secţiuni: Content, Drept civil, Jurisprudența ÎCCJ, Piața de capital, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, în baza art. 241 din Legea nr. 297/2004 privind piața de capital, că actul de înstrăinare a unui activ din categoria activelor imobilizate ale societății, a cărui valoare depășește, pe durata unui exercițiu financiar, 20% din totalul activelor imobilizate, mai puțin creanțele, se poate încheia numai după aprobarea prealabilă dată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor. Prin urmare, aprobarea prealabilă cerută din partea adunării generale extraordinare a acționarilor pentru tranzacțiile prevăzute de prevederea de mai sus se constituie într-o cerință imperativă și de ordine publică, sancțiunea fiind nulitatea absolută a actului. (Decizia nr. 1869 din data de 9 noiembrie 2016 pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect constatare nulitate convenții-protocol)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti