Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

George Maior: Este în interesul nostru să fim clari când producem o dezbatere
30.08.2017 | JURIDICE.ro

Marți, 29 august 2017, George Maior, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a precizat că este important ca modificările privind Legile Justiției, dincolo de discuțiile generate în spațiul public, să ducă la eficientizare sistemului și la consolidarea independenței magistraților potrivit agerpres.ro.

George Maior: „Întotdeauna sunt discuții, poate unele cu caracter subiectiv, în momentul în care se dezbate o temă atât de sensibilă cum este cea a justiției. Important e ca orice schimbare să ducă la eficientizarea sistemului, la un grad de independență clar asigurat pentru magistrații din sistemul judecătoresc și acest lucru va fi înțeles peste tot. Comunicarea este importantă cu partenerii noștri. Este o chestiune care ține de propria noastră suveranitate, dar care ține și de interesul nostru, inclusiv din punct de vedere al domeniului economic. (…)

Cred că este în interesul nostru să fim clari când producem o dezbatere, să fim bine pregătiți în a duce acea dezbatere, să nu fim confuzi din punct de vedere al intențiilor politice care stau în spatele acestei dezbateri și să comunicăm onest cu partenerii, pentru că vor înțelege dacă este necesară o schimbare într-un anumit domeniu. Și este necesară. Până la urmă, spre exemplu, în domeniul acesta al justiției, trebuie puse în concordanță cu anumite decizii ale Curții Constituționale multe elemente din Codurile penale, de procedură. Nimeni nu are ce să reproșeze unui stat suveran că își pune și de drept în concordanță legislația cu decizii ale CCR, de exemplu.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.