Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Plângere împotriva încheierii de respingere a contestației privind tergiversarea procesului întemeiată. Indicarea de instanța care judecă plângerea a măsurilor legale necesare fără a intra în problemele de fapt sau de drept care să anticipeze soluția
31.08.2017 | Oana DOBRIȚESCU

JURIDICE - In Law We Trust
Oana Dobriţescu

Oana Dobriţescu

Decizia Curții de Apel Craiova nr. 33 din 21 februarie 2017, Secția civilă

Procedura insolvenţei este guvernată de principiul soluţionării cu celeritate conform art. 4 pct. 3 din Legea nr. 85/2014, care impune asigurarea unei proceduri eficiente, inclusiv prin mecanisme adecvate de comunicare şi derulare a procedurii într-un timp util şi rezonabil.

Acordarea unor termene foarte lungi pentru depunerea expertizei încuviinţate în cadrul procedurii insolvenţei şi neluarea măsurilor de sancţionare a participanţilor, inclusiv a părţilor care nu au înţeles să pună la dispoziţia expertului documentele solicitate, presupune încălcarea principiului celerităţii.

În raport de prevederile art. 525 C. proc. civ., se impune ca proba câştigată cauzei să fie administrată cu celeritate prin stabilirea unor termene de judecată de maximum trei săptămâni şi a unor termene precise până la care trebuie efectuate lucrările, cu aplicarea sancţiunilor prevăzute de lege persoanelor care nu îndeplinesc în termen dispoziţiile instanţei.

Legislație relevantă: art. 4 din Legea nr. 85/2014; art. 522 C. proc. civ.; art. 525 C. proc. civ.

***

Textul integral al deciziei se regăsește în revista Buletinul Curţilor de Apel nr. 6-7/2017 publicată de Editura C.H. Beck și online, în legalis

Editor coordonator Oana Dobrițescu, Editura C.H. Beck

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.