Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Academia Română. Dezbaterea „Renașterea și reînnoirea limbii române în diaspora” – 31 august 2017
30.08.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 31 august 2017, la sediul Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, în Clubul Academicienilor, va avea loc dezbaterea cu tema „Renașterea și reînnoirea limbii române în diaspora“, începând cu ora 11:00, potrivit unui comunicat al Academiei Române.

Evenimentul este prilejuit de celebrarea Zilei Limbii Române, fiind organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Academia Română.

Discuțiile vor fi moderate de acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, la dezbatere participând membri ai Academiei Române, reprezentanți ai Guvernului României, profesori, lectori, personalități implicate în promovarea limbii române în străinătate.

Din partea Academiei Române vor expune puncte de vedere: acad. Eugen Simion, președintele Secției de filologie și literatură, acad. Nicolae Breban, acad. Gheorghe Păun, prof. Gabriela Dindelegan și prof. Mircea Martin, membri corespondenți ai Academiei Române, și acad. Ion Hadarca, invitat din partea Academiei de Științe a Moldovei.

Ziua Limbii Române este sărbătorită începând cu anul 2013, la data de 31 august, și constituie un prilej deosebit de celebrare și aprofundare a limbii materne și de recunoaștere a importanței sale ca element esențial în menținerea identității românești, atât în țară, cât și în rândul comunităților românești de pretutindeni.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate