Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
3 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

AMR și-a exprimat solidaritatea față de magistrații care nu au participat la ședința Plenului CSM
30.08.2017 | JURIDICE.ro

Miercuri, 30 august 2017, Asociația Magistraților din România și-a exprimat solidaritatea față de judecătorii care au refuzat să participe la ședința Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, motiv pentru care aceasta a fost amânată, potrivit agerpres.ro.

AMR: „Asociația Magistraților din România își exprimă solidaritatea cu punctul de vedere și cu atitudinea judecătorilor din Consiliul Superior al Magistraturii, care astăzi au dovedit tăria, verticalitatea de a susține o opinie argumentată, în consonanță cu scopul pentru care judecătorii i-au votat și i-au trimis să îi reprezinte prin întreaga activitate a ‘garantului independenței justiției’. Nu așteptăm menținerea unei stări de lucruri, împietrite, ci o necesară schimbare în modalitatea de abordare a problemelor, precum și în comunicarea cu magistrații. (…)

Faptul că nu s-a putut discuta ordinea de zi programată pentru ședința Plenului CSM de azi este regretabil și, pe bună dreptate, semnatarele comunicatului de presă și-au cerut scuze de la colegii judecători și procurori. Însă, acest argument nu poate fi folosit, în sine, pentru a pune sub preș discuția importantă referitoare la modalitatea în care privim și în care respectăm principii ce țin de ABC-ul dreptului, indiferent că se referă la oameni din sistem (cum sunt și magistrații numiți în funcțiile de conducere la Inspecția Judiciară) sau la oamenii ce intră în contract cu sistemul. Și-așa există derapaje (nu putem susține că suntem ‘ușă de biserică’, fără de greșeală), dar de la CSM nu trebuie să vină nici un semn care să dea impresia că ne e tot una.”


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “AMR și-a exprimat solidaritatea față de magistrații care nu au participat la ședința Plenului CSM”

 1. Mihail EMINOVICI spune:

  AMR are presedinte de ONOARE pe VIORICA COSTINIU!

 2. Garantul independenţei judecătorilor este întreg corpul judecătorilor, nu CSM.
  CSM este o combinaţie de comisie de disciplină a judecătorilor şi departament de personal.
  În plus, sunt amestecaţi cu procurorii, lucru grav.
  Faptul că legea îi numeşte „garantul independenţei” este destul de amuzant. În special ţinând cont de faptul că procurorii sunt subordonaţi ierarhic şi au un şef promovat de Executiv.
  Independenţa justiţiei nu se afirmă şi nu se apără prin declaraţii de presă, ci prin hotărâri judecătoreşti.
  În România instituţiile sunt ATIPICE, hibride, cu denumiri hilare şi atribuţii neconforme cu principiul separaţiei puterilor în stat.
  Este rezultatul copy/paste din legislaţiile străine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.