Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU ESTRADE PARTNERS
 

Organizarea și funcționarea pieței de certificate verzi
30.08.2017 | Alexandru MATEI

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 697 din data de 29 august 2017 a fost publicat Ordinul nr. 77/2017 pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a pieței de certificate verzi.

Piața de certificate verzi este o piață concurențială, separată de piața de energie electrică, unde se tranzacționează certificate verzi aferente energiei electrice din surse regenerabile de energie care beneficiază de sistemul de promovare a energiei electrice din surse regenerabile de energie prin certificate verzi, în care sunt implicați participanți care tranzacționează certificate verzi, cum ar fi:
– producătorii de energie electrică din surse regenerabile de energie acreditați;
– furnizorii de energie electrică care achiziționează energie electrică atât pentru consumul final al acestora, cât și în vederea vânzării către clienții finali;
– producătorii de energie electrică care utilizează energia electrică produsă pentru consum final propriu, altul decât consumul propriu tehnologic;
– producătorii de energie electrică care utilizează energia electrică produsă pentru alimentarea cu energie electrică a clienților racordați prin linii directe de centrala electrică.

Participanții sunt operatorii economici, înscriși la piața de certificate verzi și înregistrați în registrul participanților la piața de certificate verzi, în urma semnării convenției de participare și care tranzacționează certificate verzi.

Competent să asigure organizarea și funcționarea pieței de certificate verzi este operatorul pieței de certificate verzi, care are următoarele atribuții și competențe, enumerate exemplificativ:
– actualizează registrul participanților la piața de certificate verzi și registrul certificatelor verzi ori de câte ori este nevoie pe parcursul unei zile;
– elaborează conținutul convenției de participare la piața de certificate verzi;
– stabilește modul de transmitere, formatul și conținutul-cadru al ofertelor pentru piața centralizată anonimă spot de certificate verzi;
– publică anual valorile minimă și maximă de tranzacționare a certificatelor verzi, în lei, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.