Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
 1 comentariu

Modificarea Legilor Justiției. Text integral
30.08.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 30 august 2017, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a transmis către Consiliul Superior al Magistraturii, spre avizare, proiectul Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor si procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara și a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

:: Proiect


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Modificarea Legilor Justiției. Text integral”

 1. Amelia FARMATHY spune:

  Încă un ”Power Point-less”?
  Citez din expunerea tabelară de motive referitoare la abrogarea dispoziției care stabilea, pentru Președintele Înaltei, competența de ordonator principal de credite la nivelul tuturor instanțelor: având în vedere ”suspendarea prorogării” acestei atribuții timp de 10 ani…
  De fapt era vorba despre prorogarea succesivă – până la calendele grecești – a aplicării acestei dispoziții, dar a fost cam complicat de exprimat corect în cuvinte.

  Apropo, nu am văzut în acest nou… Power Pointless, nicio prevedere privind încetarea asimilării funcționarilor din Minister cu magistrații: a se citi o armată de oameni, din diverse instituții (nu doar din MJ), care, deși nu fac muncă de judecător/procuror, sunt ”asimilați” acestora, adică au aceleași drepturi salariale și pensie de serviciu, deși nu judecă și nu instrumentează, în viața lor, un dosar sau o cauză.
  Despre aceștia, nimic, domnule ministru?
  Unde i-ați ”ascuns”, pardon ”asimilat”?
  Printre rânduri?
  Că tot spuneați că unii știu ce spun și alți spun ce știu.
  Ei bine, eu spun ce știu: că e o nerușinare ca salariați care nu profesează ca judecători /procurori să încaseze drepturi salariale similare cu ale acestora.
  Mai bine le reorientați spre penitenciare, să plătiți orele suplimentare ale personalului de acolo, aș zice că justifică înzecit un gardian, un ofițer de penitenciar lefuri cât mai aproape de magistrați, decât un birocrat de prin Minister.
  Dacă ați mers prin penitenciare(parcă a fost o deplasare ministerială la penitenciare,la ”pachet” cu Judecătoria Urziceni, așa suna comunicatul MJ, dacă îmi amintesc corect), cu siguranță înțelegeți ce spun.
  Și, dacă tot spuneți că doriți o consultare largă și cât mai multe opinii, ce-ar fi să începeți/continuați (la Domnia Vostră senzația e de continuare, nu de început) prin a răspunde, punctual (nu în power pointless), următoarei întrebări: câți asimilați magistraților sunt în Ministerul Justiției și în autoritățile aflate în subordinea/coordonarea sa?
  Căci sunt informați de interes public, așa vor vedea și a(r)matorii de conspirații pe unde se scurg banii publici, inclusiv din buzunarul lor…, pe lefuri nejustificate de natura atribuțiilor efectiv îndeplinite.
  Eu o să aștept.
  Am (încă) timp până la pensie.
  Aceea ”nesimțită”, desigur.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.