Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Republica Moldova. Mesaj cu prilejul sărbătorii naționale a limbii române


31 august 2017 | Irina RÎMARU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Miercuri, 30 august 2017, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a dat publicității un mesaj cu prilejul sărbătorii naționale a limbii române, potrivit unui comunicat semnat de Nina Lozan, președintele UAM.

Nina Lozan: „Dragi colegi,

Limba Română pe care o sărbătorim foarte curând ne deschide o lume nouă, curată și nobilă. Citind cele mai bune texte în această limbă, te pătrunzi de sentimentul de demnitate și de mândrie că existăm „în ea”, că este cel mai important pilon al vieții noastre. Dacă limba noastră strălucește, este și meritul Dumneavoastră, al tuturor, celor care ați rămas aici. Cei care și-au croit drum în libertatea vestică s-au dezvoltat ca oameni de ştiinţă, de artă sau ca simpli prestatori de servicii. Pe toți aceștia, însă, îi unește dorul de casă și de limba copilăriei lor. Noi, în toată libertatea de aici, nu-i simțim atât de acut nuanțele și subtilitățile, fiindcă le folosim zilnic, dar suntem puși, tot zilnic, să apărăm fiinţa limbii în toată libertatea ei.

Vă felicit pe toți cu prilejul sărbătorii naționale a limbii române, fiinţa noastră existențială, tezaurul moștenit de la străbuni pe care trebuie să-l păstrăm și să-l transmitem generațiilor care vin„.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii