Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Victor Negrescu: Rolul țării noastre în Uniunea Europeană este o prioritate


31 august 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Miercuri, 30 august 2017, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a declarat, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române, că afacerile europene necesită o abordare directă, astfel încât cetățenii români să beneficieze de toate avantajele conferite de statutul de membru al Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Victor Negrescu: „Rolul țării noastre în Uniunea Europeană este o prioritate pentru actuala guvernare, iar noi construim acest echilibru și consens instituțional și politic în problematica afacerilor europene, fără de care perspectivele de creștere a profilului european al României nu pot fi valorificate. Pentru o reprezentare adecvată a României, avem nevoie să vorbim pe o singură voce, avem nevoie de o atitudine proactivă și curajoasă, de demersuri organizate și bine programate. Afacerile europene necesită astăzi de abordare directă, pragmatică și deschisă.

Au trecut zece ani de când facem parte din Uniunea Europeană, nu mai suntem un stat recent aderat. Avem nevoie de specialiști bine pregătiți în problematica afacerilor europene, pentru a putea utiliza în mod consistent toate pârghiile instituționale ale Uniunii Europene, astfel încât să ne asigurăm că cetățenii României beneficiază de toate avantajele care vin din apartenența la Uniunea Europeană.

România își propune ca, în exercitarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene, să fie un mediator imparțial, urmărind avansarea agendei europene prin acomodarea pozițiilor unui număr cât mai mare de state membre.

Este important ca demersurile, activitățile și eforturile întreprinse de România pe toată perioada pregătirii Președinției, dar și în timpul exercitării, să fie comunicate public coordonat, unitar și coerent de către toți vectorii.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică