Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

CE a aprobat propunerea de modificare a Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru România
01.09.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 31 august 2017, Comisia Europeană a adoptat propunerea de modificare a Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru România, potrivit unui comunicat al CE.

În baza modificărilor agreate, de acum înainte vor fi posibile:
– parteneriate între autoritățile publice locale și alte instituții publice, pentru a se implica împreună în proiecte cu finanțare UE;
– co-finanțarea din fonduri europene a unei game mai largi de proiecte care vizează mobilitatea urbană, inclusiv în ceea ce privește –
introducerea sau reintroducerea mijloacelor de transport public electrice;
– extinderea categoriilor de beneficiari eligibili pentru a accesa fonduri europene, astfel încât, în afara municipalităților, eligibile deja, și alte autorități locale, precum consiliile județene, vor putea gestiona proiecte cu finanțare europeană în domeniul transportului public urban;
– extinderea categoriilor de unități de sănătate eligibile pentru finanțare, asigurând astfel un sistem de asistență medicală de urgență mai bine coordonat.

Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională: „Modificările programului operațional vizează o serie de ajustări tehnice, menite a clarifica aspecte de eligibilitate în cadrul  unor axe prioritare, pentru a răspunde mai bine nevoilor beneficiarilor. Serviciile mele și eu, personal, am oferit și vom continua să oferim asistență autorităților române în cadrul unui exercițiu amplu de colaborare inter-instituțională, menit a simplifica procedurile și a accelera procesul de implementare pe teren. 

Programul Operațional Regional va sprijini și parteneriatele și cooperarea între IMM-uri și organizațiile de transfer tehnologic, permițându-se astfel o mai bună exploatare a rezultatelor cercetărilor științifice prin transformarea lor în produse și servicii care vor putea intra pe piață, generând totodată creștere economică.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate