Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Unitate militară dezafectată, posibilă locație a unui nou penitenciar


31 august 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații, Sistemul judiciar

Joi, 31 august 2017, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, și Marcel Ciolacu, vicepremier, au efectuat o vizită la o unitate militară dezafectată din localitatea Unguriu, judeţul Buzău, pentru a evalua posibilitatea transformării în penitenciar, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Unitatea militară se află pe o suprafaţă de aproximativ 150.000 de metri pătraţi şi este luat în calcul transferul de la Ministerul Apărării Naţionale către Ministerul Justiţiei, în contextul în care Administrației Naționale a Penitenciarelor înregistrează un deficit de 7.408 de locuri de cazare, existând în prezent un total 26.529 deținuți și un număr de 19.108 de locuri de cazare.

Demersul ministrului Justiției se înscrie în rândul măsurilor întreprinse pentru remedierea problemelor din sistemul penitenciar și pentru respectarea prevederilor europene în materia locurilor de detenție. În același scop, miercuri, 30 august 2017, Guvernul României a aprobat achiziţionarea unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar de 1.000 de locuri de cazare în comuna Berceni, județul Prahova.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică