Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Codului fiscal
01.09.2017 | Alexandru MATEI

Secţiuni: Content, Fiscalitate, Lege 9, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 706 din data de 31 august 2017, a fost publicată Ordonanța nr. 25/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Noutatea constă în deductibilitatea limitată a cheltuielilor reprezentând valoarea creanțelor înstrăinate, în limita unui plafon de 30% din valoarea creanțelor înstrăinate.

Cu excepția drepturilor de proprietate intelectuală, se consideră ca fiind obținute din România, veniturile obținute din activități independente desfășurate în România, indiferent dacă sunt primite din România sau din străinătate.

În ceea ce privește veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, acestea sunt considerate ca fiind obținute din România, numai dacă sunt primite de la un plătitor de venit din România sau de la un nerezident prin intermediul unui sediu permanent al acestuia stabilit în România.

Se instituie obligația notificării de către contribuabil în termen de 30 de zile de la data încetării sau suspendării temporare a activității în cursul anului, pentru veniturile obținute din cedarea folosinței bunurilor.

Nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale serviciile medicale furnizate sub formă de abonament suportate de angajator pentru angajații proprii.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti