Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro


Print Friendly, PDF & Email

Călin Popescu Tăriceanu: Nu putem să dorim decât ceea ce este realizabil în acest moment. UPDATE: Eliminarea impozitului pe dividende, adoptată pentru anul următor
04.09.2017 | JURIDICE.ro

UPDATE 2 septembrie 2017: Mihai Tudose, prim-ministrul României, a declarat că impozitul pe dividende va fi eliminat în cursul acestui an, dar măsura va produce efecte începând cu anul 2018, potrivit news.ro.

Mihai Tudose: „Tot ce înseamnă măsuri fiscale sunt măsuri care pot fi implementate şi mai devreme de şase luni că nu sunt măsuri care taie, sunt măsuri care dau. Pot fi implementate până la 1 ianuarie, vă vor fi prezentate şi făcute public odată cu proiectul de buget. Astăzi nu avem o analiză care să ne spună că nu ne permitem să facem acest lucru. (…)

 Va fi adoptată atunci când va fi adoptată. Anul ăsta. Ea va fi adoptată pentru anul viitor. Nu vorbim de bugetul pe luna asta, nici pe anul ăsta, face parte din construcţia bugetară pe anul 2018.

****

2 septembrie 2017: Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a declarat că proiectul privind eliminarea impozitului pe dividende rămâne un obiectiv al programului de guvernare, dar că momentul introducerii acestei măsuri va fi decis atunci când condițiile economice vor permite, potrivit agerpres.ro.

Călin Popescu Tăriceanu: „Nu putem să dorim decât ceea ce este realizabil în acest moment. Economia funcționează bine, avem premisele ca toată gama de măsuri pe care am preconizat-o să o putem implementa, dar fără ca să existe riscul unor dezechilibre macro-economice, fără să existe riscul unui excedent de deficit bugetar și atunci această măsură va fi luată, dar nu în acest moment. Prioritățile pe care le-am setat și nivelul de dezvoltare economică, creșterea economică ne permit în acest moment să facem numai ce se vede, rămânând în continuare ca această măsură de eliminare a impozitului pe dividende să fie luată în momentul în care condițiile bugetare vor fi ameliorate. (…)

Discuția pe care am avut cu guvernul anterior a fost următoarea. Noi avem în programul de măsuri diminuarea TVA, scoaterea taxei pe stâlp, acciza de la carburant era programată să se aplice de la 1 ianuarie 2018, devansarea acestor măsuri nu ne-a costat decât 7 miliarde de lei. Vă spun că impozitul pe dividende nu reprezintă nici 10% din cele 7 miliarde. Sunt o serie de măsuri pe care noi am fi vrut să le luăm, dar această diminuare drastică a veniturilor ne obligă la o reeșalonare a lor. Așa cum merge economia, v-am spus, suntem pe primul loc la creștere economică în UE, anul acesta vom avea un coeficient mult mai ridicat al absorbției fondurilor europene, la anul se va accentua acest lucru și am garanția că și această măsură o vom putea implementa. (…)

Pe măsură ce economia progresează, vedeți că avem cel mai înalt ritm de creștere economică, sigur că nivelul resurselor la buget va crește și va veni destul de repede momentul în care și această măsură s-o adoptăm. Cred că în România, în ceea ce privește nivelul de taxe, suntem într-o poziție foarte bună și foarte atractivă odată cu introducerea cotei unice de impozitare, odată cu eliminarea celor 105 taxe și impozite pe care noi am decis-o. Cred că încă o dată cu diminuarea la 10 la sută a impozitului pe venit, România este printre țările cu fiscalitatea cea mai atrăgătoare. Nu cred că suntem chiar atât de restanți în această privință, adică și această măsură dacă o vom adopta, voi fi extrem de bucuros, dar cred că și în momentul de față, așa cum stau lucrurile, mediul de afaceri are un tratament favorabil din partea statului român.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.