Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Daniel Barbu: Vrem să producem un cod electoral
04.09.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 1 septembrie 2017, Daniel Barbu, președintele Autorității Electorale Permanente, a declarat că obiectivul AEP pentru anul următor este elaborarea unui cod electoral care să unifice dispozițiile celor patru tipuri de alegeri și ale referendumului, oferind mai mare claritate prevederilor legale în ceea ce privește finanțarea alegerilor, potrivit agerpres.ro.

Daniel Barbu: „Vrem să producem un cod care să unifice dispozițiile celor patru tipuri de alegeri plus referendumul, să dea o mai mare claritate prevederilor legale în ceea ce privește finanțarea. Partidele se plâng – și e adevărat –  că dispozițiile sunt uneori obscure în redactarea lor, în cadrul legislativ actual, și cei care lucrează la partide au adesea nevoie de asistență și de lungi explicații dacă pot sau nu pot, potrivit legii, să facă o anumită cheltuială. Legile trebuie să fie cât mai simple, mai clare și mai cu putință de înțeles de către oricine. Trebuie să se apropie foarte mult de limbajul natural. Deci acesta este obiectivul meu prioritar pentru anul care vine. (…)

Se întâmplă ca alegerile din România, care sunt de patru feluri – locale, europene, parlamentare și prezidențiale; adăugăm și referendumul, un al cincilea tip de scrutin – să fie organizate potrivit unor legi diferite. Inclusiv nivelul infrastructural, deci cel tehnic — care face obiectul conferinței de astăzi – e foarte diferit. De pildă, în legile care prezidează alegerile europene sau referendumul, Autoritatea nu este pomenită, pentru că ele datează dinaintea construirii Autorității. Deci, dacă ar fi să ne luăm după litera legii, noi nu ar trebui să facem nimic, ceea ce ridică mari probleme cu privire la modul în care efectiv vor fi organizate consultări de acest tip: alegeri pentru Parlamentul European sau referendumul.”

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.