Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Tudorel Toader va avea o întâlnire cu ambasadorul SUA la București. UPDATE: Desfășurarea întâlnirii
05.09.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

UPDATE 5 septembrie 2017: Ministerul Justiției și Ambasada Statelor Unite ale Americii au publicat un comunicat comun cu privire la desfășurarea întâlnirii.

Comunicat de presă comun al Ministerului Justitiei și Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România privind întrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, și E.S. Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

Astăzi, 5 septembrie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, și doamna conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, au primit vizita E.S. Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Cu această ocazie, a fost evidențiată cooperarea româno-americană, bazată pe parteneriat și colaborare în domeniul justiției, cu accent pe promovarea de schimburi de bune practici in ariile de interes comun.

Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru un schimb deschis de puncte de vedere și o discuţie fructuoasă în spiritul cooperării în cadrul Parteneratiului Strategic bilateral.

***

UPDATE 5 septembrie 2017: Prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a avut o întâlnire de aproximativ două ore cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, potrivit digi24.ro.

La finalul reuniunii, ambasadorul SUA a declarat că aceasta a fost una „fructuoasă și completă„, urmând ca o declarație comună privind desfășurarea evenimentului să fie redactată ulterior.

Hans Klemm: „Am discutat despre viziunea și responsabilitățile lui Tudorel Toader, ca ministru. Discuțiile au avut loc într-un spirit de cooperare, am făcut schimb de informații și păreri. Abia aștept să lucrez mai departe cu ministrul și Guvernul.

***

5 septembrie 2017: Prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, va avea o întâlnire cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, la solicitarea celui din urmă, în contextul în care Ambasada SUA s-a declarat îngrijorată că propunerile de modificare a Legilor Justiției, dacă vor fi adoptate, ar putea aduce atingere independenței sistemului judiciar, potrivit mediafax.ro.

Joi, 30 august 2017, cu referire la declarația Ambasadei SUA, prof. univ. dr. Tudorel Toader a precizat că exprimarea stării de îngrijorare nu a fost însoțită și de argumente care să o justifice.

Tudorel Toader: „A exprima o stare, că e de îngrijorare, că e de bucurie, dar a exprima o îngrijorare firesc apare să fie şi motivată, or, în această prezentare a stării de îngrijorare, eu nu am văzut care sunt fundamentele, care e motivul acestei stări de îngrijorare. Nu cred, dacă îmi este îngăduit un exemplu, că starea de îngrijorare vine din faptul că durata mandatelor celor cu funcţii de conducere se va schimba din trei ani în patru ani. Nu este vorba de prelungirea mandatelor în curs, pentru că e un principiu general constituţional care spune că o lege care modifică o altă lege nu modifică mandatele în curs.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti