Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificarea legii privind organizarea referendumului, aviz favorabil în Comisia juridică a Camerei Deputaților. UPDATE: Adoptarea proiectului


5 septembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

5 septembrie 2017: Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul privind modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, potrivit agerpres.ro.

***

 4 septembrie 2017: Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților a adoptat un raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, potrivit agerpres.ro.

Potrivit proiectului, referendumul de revizuire a Constituției trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a inițiativei de revizuire.

Ioan Cupșa, membru al Comisiei: „În mod esențial este vorba despre termenul de 30 de zile, în mod obligatoriu, de organizare a referendumului după data la care se consideră adoptat proiectul de lege de revizuire a Constituției. Curtea Constituțională nu va fi sesizată de îndată, ci în termen de două zile de la data adoptării de către Camere sau de Camerele reunite a proiectului de inițiativă legislativă de revizuire. Se duce la Curte, în cinci zile trebuie să decidă, oricum se sesizau din oficiu, de îndată ce noi ne pronunțam, dacă depășește sau nu limitele revizuirii Constituției. (…) Dacă limitele privind revizuirea au fost depășite, proiectul se reîntoarce și reîncepe procedura.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică