Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea legii privind organizarea referendumului, aviz favorabil în Comisia juridică a Camerei Deputaților. UPDATE: Adoptarea proiectului

05.09.2017 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

5 septembrie 2017: Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul privind modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, potrivit agerpres.ro.

***

 4 septembrie 2017: Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților a adoptat un raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, potrivit agerpres.ro.

Potrivit proiectului, referendumul de revizuire a Constituției trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a inițiativei de revizuire.

Ioan Cupșa, membru al Comisiei: „În mod esențial este vorba despre termenul de 30 de zile, în mod obligatoriu, de organizare a referendumului după data la care se consideră adoptat proiectul de lege de revizuire a Constituției. Curtea Constituțională nu va fi sesizată de îndată, ci în termen de două zile de la data adoptării de către Camere sau de Camerele reunite a proiectului de inițiativă legislativă de revizuire. Se duce la Curte, în cinci zile trebuie să decidă, oricum se sesizau din oficiu, de îndată ce noi ne pronunțam, dacă depășește sau nu limitele revizuirii Constituției. (…) Dacă limitele privind revizuirea au fost depășite, proiectul se reîntoarce și reîncepe procedura.”

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate