Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
3 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Andrei Săvescu: Când se judecă în echitate, nu se judecă pe bază emoțională

08.09.2017 | Andreea LUPU

Dr. Andrei Săvescu, coord. JURIDICE.ro, s-a referit, în cadrul dezbaterii Suntem pregătiți pentru avocați roboți?ediția 144, organizată de Societatea de Științe Juridice, la judecarea în echitate.

Andrei Săvescu: „Când se judecă în echitate, nu se judecă pe bază emoțională, se judecă pe baza unor valori care însă nu sunt valorile juridice, ci valorile morale. Dacă se judecă în echitate nu înseamnă că nu se judecă rațional, după simpatie. În echitate nu înseamnă că e mai drăguță partea cutare, domnișoara decât domnul, poate domnișoarei i se pare mai drăguț domnul decât domnișoara. Tot valori sunt, tot rațiune este.”

Andreea Lupu


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Andrei Săvescu: Când se judecă în echitate, nu se judecă pe bază emoțională”

  1. În teorie aşa e. Trebuie să fii imparţial şi rece ca gheaţa. Dar „echitate” este ceea ce judecătorul gândeşte în sufletul lui şi nu putem şti ce este acolo.
    Deci „echitate” înseamnă „Dumnezeu cu mila”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.