Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Otilia Sava: Este o luptă între adevărul tău și adevărul celuilalt…


7 septembrie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Av. Otilia Sava, Partner IONESCU SAVA, s-a referit, în cadrul dezbaterii Suntem pregătiți pentru avocați roboți?ediția 144, organizată de Societatea de Științe Juridice, la inteligența rațională și inteligența emoțională ale unui avocat.

Otilia Sava: „Atât inteligența emoțională, cât și cea rațională sunt esențiale. Înaintea noastră Tudorel Butoi în Tratatul universitar de psihologie judiciară la fel se întreba, ce să fie avocatul și cum să-l definim când ne gândim la inteligența rațională și inteligența emoțională. Și el definește așa: Avocatul nu este doar un artist înzestrat cu inteligență sintetică, ci și un om de știință cu aptitudini analitice. Deci iată cât de frumos a îmbinat inteligența emoțională și rațională și ce raport a găsit mergând mai mult către inteligența rațională, dincolo de toate este un artist, adică un om cu talent. Și tot el vine și spune că practica dovedește că talentul este perfecționarea continuă a înzestrărilor existente în fiecare dintre noi și îndeosebi a inteligenței. Inteligența emoțională sau rațională? Este vorba despre proces. Despre bară, despre scenă. Acela este locul în care se dă lupta finală, acolo este locul în care inteligența emoțională face diferența. Gândiți-vă că în același timp trebuie să convingeți un judecător cu emoțiile lui, un adversar cu emoțiile lui, clientul care este în spate și el este primul care trebuie să fie convins că voi ați făcut tot ceea ce se putea, un procuror eventual și un public în sală care poate deveni clientul sau nu al vostru de mai târziu, gândiți-vă cât de complicat este pentru un avocat și nu poate fi înlocuită de un robot inventivitatea, felul în care poți convinge, persuada în același timp pe toată lumea și tu să fii cel care câștigi lupta, pentru că este o luptă între adevărul tău și adevărul celuilalt și va rămâne adevărul cel mai bine împachetat.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii