Print Friendly, PDF & Email

Alexandra Georgiana Arion: Empatia este importantă pentru relaționarea cu judecătorul, dar și cu clientul…
11.09.2017 | Andreea LUPU

Student Alexandra Georgiana Arion din cadrul IONESCU SAVA Summer Academy #7, s-a referit, în cadrul dezbaterii Suntem pregătiți pentru avocați roboți?ediția 144, organizată de Societatea de Științe Juridice, la raportul dintre empatie și rațiune în cadrul luării deciziilor din viața juridică.

Alexandra Georgiana Arion: „Eu cred că trebuie să existe o balanță între rațiune și empatie, întrucât niciodată o decizie nu va conduce spre o soluție optimă decât dacă este luată într-o anumită pondere. Consider că o decizie luată numai din rațiune de cele mai multe ori ne va duce către noi decizii și va duce către un rezultat final pe care poate de cele mai multe ori nu ni-l dorim. Empatia este importantă pentru relaționarea cu judecătorul, dar și cu clientul, și empatia este cea care până la urmă ne leagă pe noi ca ființe umane și ne ajută la interconexiunile pe care noi le avem, dar nu putem să avem empatie fără rațiune.”

Andreea Lupu


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.