« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Mandat european de arestare. Refuz opţional de predare
11.09.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casație şi Justiţie a hotărât că dacă mandatul de arestare emis de autorităţile străine nu conţine o descriere a circumstanțelor în care a fost comisă infracțiunea, inclusiv momentul, locul, gradul de implicare al persoanei solicitate, înseamnă că nu sunt îndeplinite condiţiile de formă şi de fond menţionate la art. 86 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penal, republicată. În speţă, singura referire din mandat la persoana solicitată A fiind că este căsătorită cu E, iar acesta nu constituie motiv că ar fi săvârșit infracțiunea de spălare de bani, care ar putea da loc predării sale, iar cu privire la fapta de tăinuire Înalta Curte reține că în legislația română (art. 270 alin. 3 C. pen.) tăinuirea săvârșită de un membru al familiei nu se pedepsește. Aşadar, este incident unul dintre cazurile de refuz opțional al predării persoanei solicitate. (Decizia nr. 207 din data de 28 februarie 2017 pronunţată de Secţia penală a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestaţie împotriva sentinţei de respingere a cererii autorităților judiciare franceze privind punerea în executare a mandatului european de arestare)

 
Secţiuni: Content, Drept penal, Jurisprudența ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD