BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Adrian Țuțuianu a demisionat din funcția de ministru al Apărării Naționale. Marcel Ciolacu, ministru interimar. UPDATE: Noul ministru al Apărării

12.09.2017 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

12 septembrie 2017: Klaus Iohannis, Președintele României, a semnat decretul privind numirea lui Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Apărării Național, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

***

7 septembrie 2017: Ion Mocioalcă, deputat PSD Caraș-Severin, va fi noul ministru al Apărării Naționale, potrivit comisarul.ro.

Ion Mocioalcă este inginer geolog, jurist și doctor în economie.

***

6 septembrie 2017: Klaus Iohannis, Președintele României, a semnat următoarele decrete, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale:
– Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia lui Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării Naționale;
– Decret pentru desemnarea lui Ion-Marcel Ciolacu, viceprim-ministru, ca ministru interimar al Apărării Naționale

***

5 septembrie 2017: Adrian Țuțuianu a demisionat din funcția de ministru al Apărării Naționale, potrivit agerpres.ro.

Totodată, acesta a precizat că nu există probleme de natură financiară privind plata salariilor din sistemul militar după ce, în spațiul public, a circulat o astfel de informație, infirmată de către Ministerul Finanțelor Publice, prin intermediul unei informări.

Adrian Țuțuianu: „Am lăsat o demisie, urmează ca primul-ministru să o aprecieze. (…) Eu am recunoscut în fața premierului că am greșit și în comunicarea cu domnia sa, pentru că nu l-am informat în timp util de această situație, și în al doilea rând că n-am comunicat în cursul zilei de astăzi cu presa (…) datorită programului, nu din alte motive. (…) I-am spus că, dacă asta e o soluție care repară lucrurile, eu mi-o asum pentru că sunt un om serios. Mi-a spus că această analiză o face domnia sa. (…) A fost o întâlnire în cadrul căreia eu am precizat premierului care sunt chestiunile tehnice care au condus la această situație. Domnia sa mi-a reproșat lipsa de comunicare și cu dânsul, dar și cu presa. (…) 

Sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de (…) art. 18, alin. 4 din Legea responsabilității fiscal-bugetare. Practic acest text nu ne-a permis să transferăm bani din cheltuielile de personal din trimestrul IV în trimestrul III și să rezolvăm, la data de 15, toate problemele care țin de salarii și alte drepturi ale personalului din sistemul militar. (…) Pe data de 15 septembrie, plătim salariile aferente lunii august, iar norma de hrană despre care vorbim este aferentă lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi plătite în cadrul lunii septembrie, nu există niciun fel de probleme cu alocările financiare. Chestiunile sunt strict tehnice și cei de la Direcția de specialitate din cadrul ministerului, într-o manieră să spunem funcționărească, au solicitat un anumit comportament fiscal tuturor unităților din subordine.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week