Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara. Profesori ai facultății, participanți la Conferința Forumului European de Drept al Mediului 2017, Copenhaga
06.09.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul mediului, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 30 august – 1 septembrie 2017, profesori ai Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara au participat la conferința cu tema „Gestionarea Durabilă a Resurselor Naturale – Abordări și Instrumente Juridice (Sustainable Management of Natural Resources – Legal Approaches and Instruments)„, organizată la Copenhaga, Danemarca, de Forumul European de Drept al Mediului (EELF), Asociația Nordică de Dreptul Mediului, Guvernanță și Știință (Nordic Environmental Law, Governance & Science Network – NELN+), Facultatea de Științe a Universității din Copenhaga și Facultatea de Drept a Universității Aarhus, potrivit unui comunicat.

Florina Popa și Flaminia Stârc‐Meclejan au prezentat un studiu intitulat The Reciprocal Relationship of Environmental Responsibility and Liability: What are the Chances?, vizând starea actuală și tendințele evoluției relației dintre responsabilitate și răspundere în domeniul protecției mediului, pornind de la legislația de transpunere a Directivei 2004/35/CE, iar Violeta Stratan – un studiu pe tema „A State and Tendencies in Romanian Environment Law on Waste Management from a EU perspective„, care și-a propus să identifice modalități de a încuraja efectiva implementare a normelor UE privind managementul deșeurilor pornind de la analiza cadrului legislativ actual și a unor situații practice.

De altfel, nu este prima prezență a Facultății de Drept din Timișoara la această manifestare științifică, anul trecut Flaminia Stârc‐Meclejan prezentând lucrarea „Trade secrets and environmental law. A matter of course” la conferința „Drepturi procedurale în domeniul protecției mediului: Principiul X al Declarației de la Rio între teorie și practică (Procedural environmental rights: Principle X of the Rio Declaration in theory and practice)” organizată de Forumul European de Drept al Mediului (EELF) împreună cu Facultatea de Drept a Universității din Wroclaw, Centrul de Dreptul Mediului din Wroclaw și societatea Jendroska Jerzmanski Bar & Partners în Polonia, la Wrocław (14-16 septembrie 2016).

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti