Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

SUA. Programul ce proteja tinerii imigranți nu va mai fi implementat. UPDATE: Proces intentat împotriva Guvernului SUA. Șapte state dau în judecată Administrația Trump. Decret care pune capăt separării de părinţi a copiilor imigranţilor
22.06.2018 | Irina RÎMARU

Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Miercuri, 20 iunie 2018, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a semnat un ordin executiv pentru a pune capăt separării de părinţi a copiilor imigranţilor ilegali.

***

Marți, 1 mai 2018: Statul Texas a anunțat că a deschis un proces împotriva Administrației prezidențiale a SUA, cu scopul de a proteja programul DACA (Deferred Action for Childhood Arrival), potrivit reuters.com.

Alte state care s-au alăturat sunt Alabama, Arkansas, Louisiana, Nebraska, South Carolina și West Virginia.

Ken Paxton, procurorul general al statului Texas: „Procesul nostru este legat de statul de drept, nu de înțelepciunea unei politici speciale de imigrare.”

***

3 noiembrie 2017: Universitatea americană Princeton și Microsoft au dat în judecată administrația președintelui Donald Trump încercând să salveze programul „Dreamers” care permite persoanelor intrate ilegal în Statele Unite, atunci când erau copii, să rămână în America și să lucreze legal, dacă îndeplinesc anumite condiții, potrivit www.princeton.edu.

Reclamanții vor să obțină o decizie privind neconstituționalitatea opririi bruște a programului, dar si blocarea aplicării deciziei actualei administrații.

***

5 septembrie 2017: Administrația Trump a anunțat că a pus capăt programului implementat de Barack Obama, ce proteja sute de mii de tineri imigranți de a fi expulzați și le permitea să studieze și să muncească în Statele Unite, potrivit whitehouse.gov.

Acest program apăra de expulzare imigranții care au ajuns în SUA ilegal, când erau copii, așa-numiții „Dreamers”, și le acorda permise de muncă și studiu.

Jeff Sessions, ministrul justitiei: „Începând de marți, nicio nouă cerere din cadrul programului DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) nu va fi examinată. Nu-i putem accepta pe toți cei care ar dori să vină aici, pur și simplu aceasta e situația.

Soarta celor care beneficiază deja de acest statut nu va fi afectată însă până la data de 5 martie 2018, termenul de șase luni fiind acordat Congresului de administrație pentru a legifera în materie.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.