Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Precizări ICCJ ref. înlocuirea unui judecător dintr-un complet al Secţiei Penale. UPDATE: Noi precizări
22.09.2017 | JURIDICE.ro

22 septembrie 2017: Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis o serie de precizări cu privire la înlocuirea judecătorului Ana Maria Dascălu din completul de judecată C2, în care se judecă dosarele lui Coman Dan Șova, Aurelian Sebastian Ghiță și Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat al ICCJ.

Ca urmare a măsurilor dispuse anterior, respectiv înlocuirea judecătorului din Completul C2, în baza informării scrise a doi judecători titulari ai Completului C2, în sensul că în două cauze s-a acordat termen exclusiv pentru dezbateri, Colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție a hotărât completarea hotărârii anterioare, în sensul că judecătorul Ana Maria Dascălu va fi înlocuită în dosarele repartizate Completului C2, cu excepția cauzelor în care s-a finalizat cercetarea judecătorească, indiferent de faza procesuală.

În aceste circumstanțe, judecătorul a participat, la data de 19 septembrie 2017, la dezbaterea pe fond a dosarelor nr. 526/1/2016 și nr. 2929/1/2015, în care, conform încheierilor din data de 12/20 iunie 2017, cercetarea judecătorească era finalizată.

***

6 septembrie 2017: Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis o serie de precizări cu privire la înlocuirea judecătorului Ana Maria Dascălu din completul de judecată C2, în care se judecă dosarele lui Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat al ÎCCJ.

Judecătoarea Ana Maria Dascălu este în activitate în baza avizului anual pentru menţinerea în funcţie, acordat de Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit art. 83 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.

La data de 31 octombrie 2017 urmează să expire avizul anual pentru menţinerea în funcţie.

La data de 28 iunie 2017, Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a hotărât ca începând cu data de 4 septembrie 2017, odată cu reluarea activității după terminarea vacanței judecătorești, judecătorul Ana Maria Dascălu să fie înlocuită din compunerea Completului C2 cu unul din judecătorii promovaţi la instanţa supremă în urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii în perioada ianuarie – 31 mai 2017.

Scopul adoptării acestei măsuri: stadiul procesual al cauzelor aflate în cursul cercetării judecătorești și pentru a-i da posibilitatea magistratului să motiveze, până la data încetării activității, hotărârile judecătorești pronunţate în dosarele la soluţionarea cărora a participat.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.