Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ingrid Mocanu vs. Mark Gitenstein


7 septembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Drept penal, Flux informații

Miercuri, 6 septembrie 2017, Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiției, a depus o plângere la Direcția Națională Anticorupție pe numele lui Mark Gitenstein, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în Romania, potrivit ziare.com.

Ingrid Mocanu: „Constatând din stenogramele WikiLeaks că domnul fost ambasador al Statelor Unite se presupune a fi comis o fapta de trafic de influență, am formulat un denunț penal împotriva domniei sale. Ambasadorii au obligațiile prevazute de legislația statelor în care funcționează. Și împotriva domnului Klemm s-a depus o plângere penală, iar DNA a considerat că poate fi analizată pe fond și s-a constat, pe fond, că acea faptă nu a existat. (…)

Din stenogramele WikiLeaks a reieșit că domnul ambasador a intervenit la cel mai înalt nivel în stat, la domnul Boc și la domnul Băsescu, pentru a rezolva un contract la Fondul Proprietatea, adică sa nu aibă probleme o societate comercială și să se semneze contractul în condițiile pe care le dorea acea societatea. Ulterior, domnia sa a lucrat chiar în strânsă conexiune cu acea societate. Apreciez că fapta respectivă constituie elementele infracțiunii de trafic de influență. (…)

Am propus-o ca martor și pe domnia sa (Hillary Clinton). L-am propus ca martor și pe domnul Băsescu și pe domnul Boc. Domniile lor vor spune dacă sunt adevărate sau nu. Stenograma este însușită și de un alt angajat al Ambasadei SUA din acea perioadă. Și pe acesta l-am citat. Domnia sa poate să spună dacă stenograma este reală sau nu.” 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică