Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

ANCOM. Cod de conduită ref. deblocarea terminalelor codate într-o anumită rețea
08.09.2017 | JURIDICE.ro

Joi, 7 septembrie 2017, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a informat utilizatorii că pot solicita deblocarea telefoanelor codate în rețea, la achiziționarea terminalului sau oricând după aceea, pe baza facturii fiscale sau a certificatului de garanție al terminalului, potrivit unui comunicat ANCOM.

Potrivit unui Cod de conduită, adoptat de principalii operatori de telefonie mobilă din România, care însă nu are valoare de lege, operatorii decodează gratuit terminalul achiziționat doar în cazul în care acesta este cumpărat individual, fără servicii de comunicații electronice. În cazul telefoanelor achiziționate împreună cu un serviciu de comunicații electronice, în cadrul unui pachet promoțional sau la un preț preferențial, decodarea presupune plata unui tarif pentru operațiunea de deblocare, indiferent dacă are loc înainte sau după expirarea perioadei minime contractuale.

În cazul terminalelor codate într-o anumită rețea, este obligatorie informarea cumpărătorului la momentul achiziției, în caz contrar acesta având posibilitatea să facă o sesizare către ANCOM, aici.

:: Codul de conduită


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.