« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DIICOT-Galați. Trafic de droguri de risc, trafic international de droguri de risc. Percheziții, reținere, control judiciar
08.09.2017 | Magdalena SĂRSAN

JURIDICE - In Law We Trust
Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

DIICOT-Galați. Trafic de droguri de risc, trafic international de droguri de risc. Percheziții, reținere, control judiciar.

La data de 7 septembrie 2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor F. V., M. E. M., D. G. şi F. A. M., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că încă din cursul lunii mai 2017, pe raza municipiului Galaţi a acţionat o grupare infracţională, constituită pe criterii familiale, din care au făcut parte iniţial inculpaţii F. V., M. E. M., concubina inculpatului F. V., F. A. fiul inculpaţilor F. V. și M. E. M., şi încă o altă persoană, având drept scop obţinerea unor importante sume de bani din activităţi de vânzare de droguri de risc, respectiv marijuana, de provenienţă Spania, introdusă ilegal pe teritoriul României.

În acest sens, un membru al reţelei care locuieşte pe teritoriul Spaniei, se ocupa de procurarea cantităţilor de marijuana de la furnizorii din ţara susmenţionată, cantităţi pe care ulterior le expedia în România, prin folosirea sistemului de transport colete al unei societăţi comerciale.

Cantităţile de droguri erau disimulate în interiorul coletelor, fiind aşezate în pungi situate între alte bunuri (produse alimentare, unelte şi scule).

Din motive de securitate, pentru a evita să fie depistaţi în flagrant, membrii grupării infracționale nu expediau și nici nu ridicau personal coletele de marijuana, ci foloseau în acest sens persoane interpuse, în mod similar și cât privește expedierea sumelor de bani necesare achitării cantităților de marijuana.

O parte din aceste persoane erau însă la curent cu activitatea infracțională a membrilor familiei F. și au acceptat să efectueze operațiuni cu privire la coletele de marijuana în schimbul unor sume de bani sau chiar a unei cote părți din cantitățile de marijuana livrate.

Din rândul acestor persoane interpuse s-au ridicat la rangul de membri cu drepturi depline ai grupării infracționale inculpații D. G. şi concubina acestuia, inculpata B. G., persoane care au preluat cu titlu definitiv rolul de a recepționa coletele de marijuana expediate din Spania şi de a le transporta într-un apartament din municipiul Galaţi.

În modalitatea susmenționată membrii grupării infracționale au realizat un număr de cel puțin trei acte materiale de introducere în țară în mod ilegal a unor cantități de marijuana de proveniență Spania, în perioada mai – septembrie 2017.

Drogurile erau apoi comercializate pe raza municipiului Galaţi către diferiţi consumatori de astfel de substanţe la preţul de 70 lei/gram.

Ca urmare, la data de 6 septembrie 2017, s-a procedat la reţinerea şi percheziţionarea unui colet expediat din Spania în interiorul căruia a fost găsită cantitatea de aproximativ 1.200 grame de Cannabis.

S-a procedat la efectuarea unei livrări supravegheate cu substituirea totală a cantităţii de drog, iar la data de 6 septembrie 2017 au fost efectuate un număr de 6 (şase) percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi, ocazie cu care au fost găsite substanţele utilizate pentru substituirea drogurilor aflate în coletul expediat din Spania.

Valoarea pe piaţă a drogurilor capturate este de aproximativ 84.000 lei.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de inculpata B. G., procurorii DIICOT-S.T.Galaţi au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar cu obligarea de a nu părăsi ţara avându-se în vedere faptul că aceasta este însărcinată şi că are în îngrijire doi copii minori cu vârste de sub doi ani.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: Sursa : www.diicot.ro

Magdalena Sărsan

 
Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD