Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Drept penal Flux informații Sistemul judiciar

DIICOT-Galați. Trafic de droguri de risc, trafic international de droguri de risc. Percheziții, reținere, control judiciar

8 septembrie 2017 | Anamaria Magdalena SĂRSAN
Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

DIICOT-Galați. Trafic de droguri de risc, trafic international de droguri de risc. Percheziții, reținere, control judiciar.

La data de 7 septembrie 2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor F. V., M. E. M., D. G. şi F. A. M., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că încă din cursul lunii mai 2017, pe raza municipiului Galaţi a acţionat o grupare infracţională, constituită pe criterii familiale, din care au făcut parte iniţial inculpaţii F. V., M. E. M., concubina inculpatului F. V., F. A. fiul inculpaţilor F. V. și M. E. M., şi încă o altă persoană, având drept scop obţinerea unor importante sume de bani din activităţi de vânzare de droguri de risc, respectiv marijuana, de provenienţă Spania, introdusă ilegal pe teritoriul României.

În acest sens, un membru al reţelei care locuieşte pe teritoriul Spaniei, se ocupa de procurarea cantităţilor de marijuana de la furnizorii din ţara susmenţionată, cantităţi pe care ulterior le expedia în România, prin folosirea sistemului de transport colete al unei societăţi comerciale.

Cantităţile de droguri erau disimulate în interiorul coletelor, fiind aşezate în pungi situate între alte bunuri (produse alimentare, unelte şi scule).

Din motive de securitate, pentru a evita să fie depistaţi în flagrant, membrii grupării infracționale nu expediau și nici nu ridicau personal coletele de marijuana, ci foloseau în acest sens persoane interpuse, în mod similar și cât privește expedierea sumelor de bani necesare achitării cantităților de marijuana.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

O parte din aceste persoane erau însă la curent cu activitatea infracțională a membrilor familiei F. și au acceptat să efectueze operațiuni cu privire la coletele de marijuana în schimbul unor sume de bani sau chiar a unei cote părți din cantitățile de marijuana livrate.

Din rândul acestor persoane interpuse s-au ridicat la rangul de membri cu drepturi depline ai grupării infracționale inculpații D. G. şi concubina acestuia, inculpata B. G., persoane care au preluat cu titlu definitiv rolul de a recepționa coletele de marijuana expediate din Spania şi de a le transporta într-un apartament din municipiul Galaţi.

În modalitatea susmenționată membrii grupării infracționale au realizat un număr de cel puțin trei acte materiale de introducere în țară în mod ilegal a unor cantități de marijuana de proveniență Spania, în perioada mai – septembrie 2017.

Drogurile erau apoi comercializate pe raza municipiului Galaţi către diferiţi consumatori de astfel de substanţe la preţul de 70 lei/gram.

Ca urmare, la data de 6 septembrie 2017, s-a procedat la reţinerea şi percheziţionarea unui colet expediat din Spania în interiorul căruia a fost găsită cantitatea de aproximativ 1.200 grame de Cannabis.

S-a procedat la efectuarea unei livrări supravegheate cu substituirea totală a cantităţii de drog, iar la data de 6 septembrie 2017 au fost efectuate un număr de 6 (şase) percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi, ocazie cu care au fost găsite substanţele utilizate pentru substituirea drogurilor aflate în coletul expediat din Spania.

Valoarea pe piaţă a drogurilor capturate este de aproximativ 84.000 lei.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de inculpata B. G., procurorii DIICOT-S.T.Galaţi au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar cu obligarea de a nu părăsi ţara avându-se în vedere faptul că aceasta este însărcinată şi că are în îngrijire doi copii minori cu vârste de sub doi ani.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: Sursa : www.diicot.ro

Magdalena Sărsan

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale