Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
4 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Prahova. Repunere în drepturile părintești în cazul unor părinți care și-au abandonat bebelușul
08.09.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

La data de 19 iunie 2017, Tribunalul Prahova a dispus reintegrarea în familie a unui minor care fusese abandonat la scurt timp după naștere de către părinții săi, într-o pădure, în luna noiembrie a anului 2012, fiind descoperit accidental de un trecător, într-o stare avansată de hipotermie care i-a pus viața în pericol, potrivit adevărul.ro.

Părinții, condamnați definitiv pentru tentativă de omor la doi ani de închisoare cu executare, au fost eliberați condiționat după executarea efectivă a jumătate din pedeapsă și au solicitat repunerea în drepturile părintești în ceea ce îl privește pe minor, care a fost dat în plasament bunicilor paterni.

Instanța, constatând că a intervenit reabilitarea, a procedat la admiterea cererii celor doi părinți, soluție necontestată de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, considerând că este în interesul superior al minorului să crească alături de părinții biologici, dat fiind faptul că aceștia au dat dovezi de reintegrare socială, în sensul că s-au căsătorit, au surse stabile de venituri și au demonstrat că regretă fapta, prin menținerea legăturilor permanente cu minorul, fapt consemnat într-un raport al DGASPC Prahova .

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Au fost scrise până acum 4 de comentarii cu privire la articolul “Tribunalul Prahova. Repunere în drepturile părintești în cazul unor părinți care și-au abandonat bebelușul”

 1. Amelia FARMATHY spune:

  Oare judecătorii aveau sub 30 de ani?
  Aceasta e întrebarea:))))))……., glumesc amar desigur, printre multe altele.
  Ar fi interesant de văzut, în concret, motivarea.
  Nu aş fi optat pentru o astfel de soluţie, dar fireşte că, neexercitându-se calea de atac, ea trebuie pusă în executare, rămânând, pe viitor, cel mult, baza jurisprudenţială a unui studiu de caz.
  În opinia mea, reabilitarea nu echivalează cu un soi de repunere în exerciţiul tuturor drepturilor, indiferent de natura lor.
  O tentativă de omor asupra unei persoane lipsite de orice apărare, cum este cazul unui prunc, se reabilitează din punct de vedere penal, dar, oare, este în interesul superior al respectivului minor să revină alături de respectivii „părinţi”…….?
  Faptul că cei doi „părinţi” ar da dovezi de îndreptare este oare suficient?
  Întrebări, desigur, generale, căci cazul în sine a fost deja tranşat.
  Recunosc însă că speţa, în sine, m-a înfiorat.

  • Reabilitarea nu şterge condamnarea. Reabilitarea nu şterge stigmatul moral şi nici starea de pericol în care este copilul în prezent.
   Este strigător la cer ca un judecător să dea un copil în îngrijire şi creştere către 2 persoane care au încercat să îl omoare.
   Trebuie să recunosc că am rămas şocat de această speţă.
   Reabilitarea judiciară este prost înţeleasă în mediile juridice.
   Sunt jurişti care chiar cred că un om reabilitat îşi capătă toate drepturile juridice în societate. NICI VORBĂ. Reabilitate nu şterge istoria.

 2. Nu doar pentru că ar fi intervenit reabilitarea părinții au fost repuși în drepturile părintești.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate