Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Tudorel Toader: Suntem aproape de finalizarea acelei foi de parcurs pentru îndeplinirea cerințelor hotărârii pilot pronunțate de CEDO


08.09.2017 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 8 septembrie 2017 prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat că intenționează să transforme fostul sediu al Parchetului Național Anticorupție din Voluntari într-un institut de perfecționare a lucrătorilor din penitenciare și a făcut mai multe precizări cu privire la demersurile întreprinse de către Ministerul Justiției pentru soluționarea situației din penitenciare, potrivit agerpres.ro.

Ref. PNA Voluntari: „Intenționăm ca la Voluntari să transformăm acel fost sediu al PNA-ului într-un viitor institut, o viitoare școală de perfecționare, de formare continuă a lucrătorilor din penitenciare, pentru că majoritatea profesiilor juridice sau nejuridice au această formă de pregătire continuă.

Ref. construcția unui nou penitenciar: „Zilele acestea demarează procedura pentru achiziția studiului de fezabilitate la acel penitenciar de la Berceni. Reluăm în altă locație la Unguriu, la Buzău, pentru modernizarea, transformarea a trei unități militare într-un penitenciar.”

Ref. reducerea numărului de calorii din norma de hrană pentru deținuți: „Nu se reduce (…) Legea din ’94 vorbea de ideea asta de închisoare contravențională care nu mai există din 2003, de la revizuirea Constituției, după acea erau diferențe la regimul de hrană, după cum erau diferențe între regimul privării de libertate, adică dacă e reținut, dacă e arestat, dacă e condamnat, ori nu poți face astfel de diferențe, că toți sunt oameni și toți consumă la fel.

Ref. stadiul implementării deciziei-pilot CEDO: „Suntem aproape de finalizarea acelei foi de parcurs pentru îndeplinirea cerințelor hotărârii pilot pronunțate de CEDO.

Ref. efectuarea de vizite în penitenciarele din țară: „Sunt ministru al Justiției de un interval relativ scurt de timp, interval în care am încercat să iau pulsul sistemului penitenciar, am cunoscut mai multe unități de penitenciar. Voi continua această direcție și sigur vom fi împreună pentru rezolvarea, pe cât posibil, a tuturor problemelor care țin de penitenciar.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro