Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Desfășurarea reuniunii Comisiei MCV – 7 septembrie 2017


8 septembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 7 septembrie 2017 la sediul Ministerului Justiției a avut loc reuniunea Comisiei MCV, constituită prin HG nr. 216/2012 privind accelerarea implementării obiectivelor de referință prevăzute în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, potrivit unui comunicat al MJ.

La reuniune au participat: prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, Victor Negrescu, ministru delegat pentru afaceri europene, Mariana Ghena, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Gabriela Elena Bogasiu, vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Laura Codruța Kovesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Bogdan Stan, președinte al Agenției Naționale de Integritate, Cornel Virgiliu Călinescu, director general al Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și ai Ministerului Afacerilor Interne, precum și reprezentanți din cadrul compartimentelor relevante din Ministerul Justiției.

În cadrul reuniunii, au fost discutate și agreate agenda misiunii MCV, modul de întocmire a contribuțiilor la elaborarea raportului de progrese și stadiul contribuțiilor fiecărei instituții, stadiul progreselor realizate, probleme întâmpinate și modul de soluționare a acestora, toți cei prezenți exprimându-și angajamentul de cooperare și de unire a eforturilor pentru realizarea obiectivului comun de îndeplinire a recomandărilor MCV și de finalizare a acestuia cât mai curând posibil.

Cu titlul de concluzii, au fost enunțate următoarele etape ale pregătirii misiunii MCV ce va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie 2017, fiind agreată abordarea unitară în privința acțiunilor vizând problematica MCV.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii