Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Desfășurarea reuniunii Comisiei MCV – 7 septembrie 2017
08.09.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 7 septembrie 2017 la sediul Ministerului Justiției a avut loc reuniunea Comisiei MCV, constituită prin HG nr. 216/2012 privind accelerarea implementării obiectivelor de referință prevăzute în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, potrivit unui comunicat al MJ.

La reuniune au participat: prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, Victor Negrescu, ministru delegat pentru afaceri europene, Mariana Ghena, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Gabriela Elena Bogasiu, vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Laura Codruța Kovesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Bogdan Stan, președinte al Agenției Naționale de Integritate, Cornel Virgiliu Călinescu, director general al Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și ai Ministerului Afacerilor Interne, precum și reprezentanți din cadrul compartimentelor relevante din Ministerul Justiției.

În cadrul reuniunii, au fost discutate și agreate agenda misiunii MCV, modul de întocmire a contribuțiilor la elaborarea raportului de progrese și stadiul contribuțiilor fiecărei instituții, stadiul progreselor realizate, probleme întâmpinate și modul de soluționare a acestora, toți cei prezenți exprimându-și angajamentul de cooperare și de unire a eforturilor pentru realizarea obiectivului comun de îndeplinire a recomandărilor MCV și de finalizare a acestuia cât mai curând posibil.

Cu titlul de concluzii, au fost enunțate următoarele etape ale pregătirii misiunii MCV ce va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie 2017, fiind agreată abordarea unitară în privința acțiunilor vizând problematica MCV.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti