Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Stan Tîrnoveanu: Și dacă apare ipoteca, cum o rezolvăm?
12.09.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Fiscalitate, Recuperare creanțe, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Stan Tîrnoveanu, Senior Partner ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii Interferența executare silită – executare fiscalăediția 145, organizată de Societatea de Științe Juridice, la confiscarea unui bun ipotecat.

Stan Tîrnoveanu„Și dacă apare ipoteca, cum o rezolvăm? Din punctul meu de vedere, ar trebui, în momentul în care se dispune și confiscarea, clarificate, că sunt două drumuri pe care poți să mergi, fie cel care a constituit ipoteca, a constituit ipoteca pe o proprietate rezolubilă, și așa se întâmplă și dacă ai avea o proprietate rezolubilă, fie mergi pe principiul error communis facit jus și înseamnă că cel care a constituit ipoteca a fost de bună-credință și ar trebui să statuezi așa cum spune și Directiva din 2014. Dar ar trebui să stabilește ce se întâmplă cu drepturile terților, pentru că teza finală spune în felul următor, că acest lucru nu trebuie să împieteze asupra drepturilor celor care și-au constituit dreptul cu bună-credință, drepturi reale. O mare dispută aici este de găsit echilibrul între ce înseamnă confiscare regulă și ce înseamnă aplicarea principiului error communis facit jus. Se poate întâmpla și avem o dispoziție care e foarte clară, destul de frecventă, care stabilește cu titlu de principiu că cel care a vândut bunul al căruia nu era proprietar este obligat să restituie adevăratului proprietar prețul actualizat, ceea ce înseamnă că se merge pe principiul securității circuitului civil, avem aplicarea principiului bunei-credințe.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti