Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Ofelia Dobra: El se află pur și simplu într-o procedură în general de valorificare a bunului…
13.09.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Fiscalitate, Recuperare creanțe, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Exec. Ofelia Dobra, SCPEJ DOBRA COȘOREANU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Interferența executare silită – executare fiscalăediția 145, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele hotărârii definitive penale prin care s-a dispus confiscarea unui bun.

Ofelia Dobra„Cred că tocmai aici intervine noutatea, după ce se dispune confiscarea bunului printr-o hotărâre definitivă penală, procedura care poate fi aplicată de către un organ fiscal este numai cea de valorificare a bunului, practic bunul trece în proprietatea privată a statului, avem o procedură reglementată de Ordonanța 14/2007, ajunge în proprietatea privată a statului, iar de acolo sigur statul are mai multe posibilități fie de valorificare prin licitație publică sau prin burse specializate dacă suntem pe alte tipuri de bunuri, fie să decidă trecerea cu titlu gratuit a acestui bun în proprietatea privată a altor entități juridice, în general de drept public, dar practic după ce apare această decizie de confiscare nu mai discutăm de o procedură de executare silită fiscală pe care organul fiscal ar trebui să o aplice, el se află pur și simplu într-o procedură în general de valorificare a bunului.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti