Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Aurelian-Marian Murgoci-Luca: Dacă pui în discuție citarea acelei persoane, de ce o pui în discuție?
15.09.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Fiscalitate, Recuperare creanțe, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Aurelian-Marian Murgoci-Luca, Președinte JUDECĂTORIA SECTOR 5, s-a referit, în cadrul dezbaterii Interferența executare silită – executare fiscalăediția 145, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele confiscării unui bun ipotecat.

Aurelian-Marian Murgoci-Luca: „Dacă n-am un text expres care să-mi indice că se stinge dreptul prin efectul confiscării, nu am niciun motiv să consider că s-a stins. Nu am identificat un text care să spună că această confiscare dispusă în procesul penal duce la dobândirea bunului de către stat liber de orice sarcini și atunci ar trebui să se mențină această ipotecă. Nu se poate să i se stingă dreptul în condițiile în care nici măcar nu a avut ocazia de a exprima un punct de vedere în acel proces penal. Se trezește deodată că i s-a stins dreptul, că a dispus instanța sau poate n-a dispus. S-a spus că instanța penală ar trebui totuși să se pronunțe pe radierea sau menținerea ipotecii, eu nu sunt penalist, dar ca să facă asta bănuiesc că ar trebui să pună în discuție citarea acelei persoane. Dacă pui în discuție citarea acelei persoane, de ce o pui în discuție? Pentru că intenționezi să confiști bunul? Adică nu cumva te antepronunți? Care e motivul pentru care citează pe creditorul ipotecar? Că vrea să confiște bunul?”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti