Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Aurelian-Marian Murgoci-Luca: Dacă pui în discuție citarea acelei persoane, de ce o pui în discuție?
15.09.2017 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Aurelian-Marian Murgoci-Luca, Președinte JUDECĂTORIA SECTOR 5, s-a referit, în cadrul dezbaterii Interferența executare silită – executare fiscalăediția 145, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele confiscării unui bun ipotecat.

Aurelian-Marian Murgoci-Luca: „Dacă n-am un text expres care să-mi indice că se stinge dreptul prin efectul confiscării, nu am niciun motiv să consider că s-a stins. Nu am identificat un text care să spună că această confiscare dispusă în procesul penal duce la dobândirea bunului de către stat liber de orice sarcini și atunci ar trebui să se mențină această ipotecă. Nu se poate să i se stingă dreptul în condițiile în care nici măcar nu a avut ocazia de a exprima un punct de vedere în acel proces penal. Se trezește deodată că i s-a stins dreptul, că a dispus instanța sau poate n-a dispus. S-a spus că instanța penală ar trebui totuși să se pronunțe pe radierea sau menținerea ipotecii, eu nu sunt penalist, dar ca să facă asta bănuiesc că ar trebui să pună în discuție citarea acelei persoane. Dacă pui în discuție citarea acelei persoane, de ce o pui în discuție? Pentru că intenționezi să confiști bunul? Adică nu cumva te antepronunți? Care e motivul pentru care citează pe creditorul ipotecar? Că vrea să confiște bunul?”

Andreea LupuPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.