Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, lansată oficial
13.09.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 12 septembrie 2017, Ministerul Afacerilor Externe a organizat conferința de lansare a campaniei de promovare a candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite în intervalul 2020-2021, potrivit unui comunicat MAE.

În discursurile lor, invitații au subliniat importanța ONU, atât în ceea ce privește România, cât și pe plan mondial.

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe: „Îmi doresc ca dialogul de astăzi să stimuleze dezbaterile în plan intern privind relevanța ONU pentru mediul de securitate contemporan, rolul diplomației multilaterale și contribuția istorică și de perspectivă a României la Organizație, pentru a identifica noi idei, propuneri, proiecte și acțiuni menite să asigure reușita candidaturii noastre la Consiliul de Securitate. (…) Misiunea pe care România intenționează să și-o asume în cadrul unui nou mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate poate fi rezumată în cuvintele marelui diplomat Nicolae Titulescu: «România a susținut întotdeauna securitatea colectivă, pacea indivizibilă și soluționarea tuturor disputelor prin mijloace pașnice.» Acestea au fost coordonatele pe care s-a înscris și se înscrie acțiunea externă a țării noastre, ilustrând convingerea profundă că Organizația Națiunilor Unite reprezintă securitatea colectivă în forma cea mai extinsă.”

Bogdan Aurescu, consilier prezidențial pe probleme de politică externă: „ONU înseamnă „împreună”. Înseamnă soluții colective la probleme comune. România dorește să își aducă o contribuție la acest efort colectiv, inclusiv printr-un nou mandat în cadrul Consiliului de Securitate. Respectul pentru dreptul internațional a fost și rămâne una dintre constantele politicii externe ale României.

Simona Miculescu, reprezentant al Secretarului General ONU: „Onoranta calitate de membru ales al CSONU continuă să constituie cea mai înaltă confirmare a statutului României de membru activ și responsabil al comunității internaționale, capabil să inițieze și să promoveze soluții la nenumăratele și din ce în ce mai complexele provocări ale lumii contemporane.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti