Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Alba Iulia. Dovada prejudiciului moral în cazul punerii în circulație a unui produs contrafăcut
22.09.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept civil, Drept penal, Dreptul proprietatii intelectuale, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât că deși cuantificarea prejudiciului moral nu poate fi realizată prin probe, ci este lăsată la aprecierea instanței de judecată prin prisma unor criterii relative de evaluare a intensității atingerii aduse dreptului nepatrimonial, existența propriu-zisă a prejudiciului moral este supusă condiției dovedirii sale prin orice mijloc de probă permis de lege. În speță, susținerea – cum că prin oferirea spre vânzare a unor produse contrafăcute s-a adus atingere imaginii mărcii originale și încrederii de care aceasta se bucură – nu poate constitui decât cel mult o prezumție relativă și care nu este fundamentată pe niciun mijloc de probă. Nu s-a făcut nicio dovadă de către partea civilă că din cauza comiterii faptelor de către inculpată, cifra sa de afaceri a fost afectată, că potențiali clienți au refuzat să mai cumpere produse originale, ori alte asemenea consecințe care ar justifica aprecierea producerii unei vătămări și implicit existența unui prejudiciu. (Decizia penală nr. 453/A din data de 16 mai 2017 pronunțată de Secția penală a Curții de Apel Alba Iulia având ca obiect săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, în formă continuată)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti