Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

BVB și MedLife, premiate la Varșovia


14 septembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul sanatatii, Flux informații, Piața de capital

Joi, 14 septembrie 2017, Bursa de Valori București a anunțat că două companii românești au primit recunoaștere internațională la a treia ediție a Premiilor Pieței de Capital din Europa Centrală și de Est, care a avut loc în Varșovia, potrivit unui comunicat BVB.

Gala de premiere aduce anual în prim-plan cele mai importante realizări ale companiilor listate din piețele de capital din regiune.

Lucian Anghel, președintele BVB: „Recunoașterea internațională a eforturilor Bursei de Valori București demonstrează încă o dată dimensiunea și impactul proiectelor derulate de BVB în ultimii ani. Relansarea pieței primare de emisiune de acțiuni este remarcată de comunitatea internațională, iar listarea MedLife aduce România în prim planul regiunii arătând dinamismul pieței și randamentele oferite investitorilor. Am obținut acum încă un semnal important cu privire la potențialul pieței românești de capital, cu ecou în centrul financiar regional.

Bursa de Valori București a primit premiul pentru „Cel mai bun departament de Relații cu Investitorii al unei companii listate din Europa Centrală și de Est”.

Daniela Șerban, directorul departamentului de Relații cu Investitorii și Relații Publice al BVB: „Echipa de Relații cu Investitorii a Bursei de Valori București menține un contact direct cu investitorii, dar se implică activ în dezvoltarea de noi modalități de comunicare, fiind un lider al pieței în acest domeniu și un laborator de noi idei. Exemple în acest sens constituie InvestingRomania, singura platformă din Europa Centrală și de Est de știri și sinteze ale evoluției bursiere realizată împreună cu o agenție națională de știri, APPLY BVB, prima aplicație dezvoltată de un emitent local special pentru relația cu investitorii, sau 7/24 Capital, proiect online de educație financiară care pune bazele unei viitoare televiziuni online dedicate investitorilor.

MedLife (M), cel mai mare operator de servicii medicale private din România, a obținut la Varșovia două premii pentru „Cea mai bună companie din Europa Centrală și de Est” și „Cea mai mare creștere a prețului acțiunilor”.

Mihai Marcu, președintele Consiliului de Administrație MedLife: „Suntem extrem de onorați de această distincție. Este important că un business românesc poate face performanță la nivel european, că brandul cu medici români, pentru români, atinge o astfel de performanță, cu atât mai mult cu cât o face la Bursa de Valori din București. Fără îndoială că politica de achiziții, succesul de a integra companii, alături de managementul fondatorilor români, a adăugat valoare activității noastre. Sperăm ca tot mai mulți investitori să vină către Bursa de Valori București și tot mai multe companii să înțeleagă că drumul spre performanță trece prin guvernanță, finanțare prin alte mijloace decât private equity sau creditare comercială și să aleagă să devină publice.”

MedLife, înființată în 1996, operează cea mai extinsă rețea de clinici la nivel național, precum și o rețea de laboratoare medicale și spitale generale sau de specialitate. Valoarea totală a ofertei publice inițiale derulate de companie la BVB la finalul anului 2016 a fost de 230 de milioane de lei, echivalentul a 50,5 milioane de euro, pentru un pachet de 44% din acțiuni. Acțiunile MedLife au intrat la tranzacționare la un preț de aproape 26 de lei, iar acum sunt tranzacționate la peste 37 de lei, ceea ce corespunde unei creșteri de peste 40% în mai puțin de 9 luni.

Ediția a treia a Premiilor Pieței de Capital din Europa Centrală și de Est a fost organizată de Biznis Polska, iar în total au fost peste 80 de nominalizări la 19 categorii. Celelalte companii românești nominalizate au fost Bittnet, BRD Asset Management, Cemacon, Conpet, Erste Asset Management, Fondul Proprietatea, Globalworth, OMV Petrom, Patria Bank, Teraplast și casele de avocatură românești Bondoc și Asociatii, Clifford Chance Badea și Musat&Asociații. Juriul a fost format din peste 30 de experți din comunitatea financiară din regiune și internațională.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică