Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Mihai Hotca: Iată că ar fi o explicație aceea că foarte multe infracțiuni care se comit…


19 septembrie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Av. prof. univ. dr. Mihai Hotca, Managing Partner HOTCA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Impactul infracțiunilor din Legea 31/1990 asupra mediului afacerilorediția 146, organizată de Societatea de Științe Juridice, la unul dintre motivele pentru care sunt mai puține cauze în care obiectul judecății îl constituie infracțiunile din Legea 31/1990.

Mihai Hotca„Să știți că faptul că sunt mai puține cauze în care obiectul judecății îl constituie infracțiunile din Legea 31, ar fi poate pe primul loc ca explicație, să zicem așa, împrejurarea că nu sunt sesizate, nu că n-ar exista. Fiind vorba de un subiect pasiv care gravitează în jurul societății, societatea însăși, acționari, asociați și uneori creditorii care știu mai puține însă, cine trebuie să facă sesizarea? Evident că societatea, or dacă cel care comite infracțiunea este din conducerea societății, este prea puțin probabil să se facă acest lucru. Mergând mai departe, asociații nu vor cunoaște decât unele dintre fapte, pentru că cei din conducere dacă sunt în postura de a fi subiecți activi ai acestor infracțiuni vor avea grijă să ascundă, să nu releve date și împrejurări despre comiterea acestor fapte și în fine dacă participă și asociații sau acționarii, atunci vor avea toți grijă să nu fie cunoscute de către terți și iată că ar fi o explicație aceea că foarte foarte multe infracțiuni care se comit în realitate nu ajung să fie cunoscute de către organele judiciare.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii