Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Mihai Hotca: Iată că ar fi o explicație aceea că foarte multe infracțiuni care se comit…
19.09.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Corporate, Drept penal, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Av. prof. univ. dr. Mihai Hotca, Managing Partner HOTCA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Impactul infracțiunilor din Legea 31/1990 asupra mediului afacerilorediția 146, organizată de Societatea de Științe Juridice, la unul dintre motivele pentru care sunt mai puține cauze în care obiectul judecății îl constituie infracțiunile din Legea 31/1990.

Mihai Hotca„Să știți că faptul că sunt mai puține cauze în care obiectul judecății îl constituie infracțiunile din Legea 31, ar fi poate pe primul loc ca explicație, să zicem așa, împrejurarea că nu sunt sesizate, nu că n-ar exista. Fiind vorba de un subiect pasiv care gravitează în jurul societății, societatea însăși, acționari, asociați și uneori creditorii care știu mai puține însă, cine trebuie să facă sesizarea? Evident că societatea, or dacă cel care comite infracțiunea este din conducerea societății, este prea puțin probabil să se facă acest lucru. Mergând mai departe, asociații nu vor cunoaște decât unele dintre fapte, pentru că cei din conducere dacă sunt în postura de a fi subiecți activi ai acestor infracțiuni vor avea grijă să ascundă, să nu releve date și împrejurări despre comiterea acestor fapte și în fine dacă participă și asociații sau acționarii, atunci vor avea toți grijă să nu fie cunoscute de către terți și iată că ar fi o explicație aceea că foarte foarte multe infracțiuni care se comit în realitate nu ajung să fie cunoscute de către organele judiciare.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti