Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Augustin Zăbrăuțanu: În cazul mediului de afaceri, problemele când apar…
18.09.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Corporate, Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Augustin Zăbrăuțanu, ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Impactul infracțiunilor din Legea 31/1990 asupra mediului afacerilor, ediția 146, organizată de Societatea de Științe Juridice, la folosirea bunurilor sau a creditului societății în alte scopuri decât cele în interesul societății.

Augustin Zăbrăuțanu: „În cazul mediului de afaceri, problemele în general atunci când apar nu sunt neapărat de natură penală sau mai degrabă nu încep ca niște probleme de natură penală, ele încep de obicei cu controale ale fiscului, sunt de natură fiscală, sunt de natură administrativă, sunt de natura procedurii insolvenței și de multe ori din păcate capătă și această turnură; dar să spunem că marea majoritate nu asociază pur și simplu anumite activități pe care le desfășoară sau anumite modalități în care își desfășoară activitatea în mod mai mult sau mai puțin curent cu faptul că modul în care ei le desfășoară sunt interzise de lege. Folosirea bunurilor sau a creditului societății în alte scopuri decât cele evident în interesul societății și pentru a produce pentru societate plus valoare. De fapt, despre asta discutăm. Este cred des întâlnită, spre exemplu, folosirea mașinilor companiei de către alte persoane din afara societății sau chiar și de către angajați în afara timpului de lucru sau fără să desfășoare activități pentru societate.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti