Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

„Ai fost la vot la ultimele alegeri? Nu. Atunci …”
19.09.2017 | Ligia IONESCU

Ligia Ionescu

Ligia Ionescu

Prin firme mici și corporații, bate din iarnă-ncoace dinspre Palatul Victoria, un vânt de sminteală economică, ce suflă spre tot ce a mai rămas capital privat în țara asta.
PFA, IMM, corporații mari, furnizori de utilități sau bănci și-au cam pus în așteptare alte proiecte importante de investiții, ca să rezolve ultima năzdrăvănie în materie de fiscalitate: split TVA.

Ordonanța e încă neclară și interpretabilă pentru cei ce trebuie să înțeleagă cum să modifice sistemele informatice ca să se conformeze legii. Guvernul e însă generos și invită pe toată lumea de la 1 octombrie, să se joace de-a Split TVA, doar doar se vor mai aduna ceva bani la pușculița bugetară.

Cineva mi-a povestit o întâmplare recentă din folclorul IT: undeva prin București, într-o ședință pe acest subiect important, membri echipei de proiect își puneau întrebări logice, ce nu-și găseau însă și răspunsuri pe măsură. Un tânăr și talentat programator, mai tăcut de obicei, clarifică totul în câteva secunde:

„- Ai fost la vot la ultimele alegeri de anul trecut? Îl întreabă el serios pe un coleg de echipă.

– Nu…, răspunse acesta, nedumerit de întrebare.

– Atunci taci și prestează Split TVA!”

Ligia Ionescu


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.