Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ion Popa: Niciodată vârsta de admitere în magistratură nu a fost o chestiune fixă


21 septembrie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Jud. dr. Ion Popa, Curtea de Apel București, s-a referit, în cadrul dezbaterii Tânăr și neliniștit: magistratul la 30 de ani. Modificările Legilor Justițieiediția 147, organizată de Societatea de Științe Juridice, la o propunere de modificare a Legilor Justiției privind vârsta de 30 de ani pentru admiterea la INM.

Ion Popa: „Punctual pentru vârsta de 30 de ani. Făcând o scurtă incursiune istorică, vreau să vă spun că niciodată vârsta de admitere în magistratură nu a fost o chestiune fixă, în sensul de a fi un plafon, de 30, de 25, probabil în funcție de evoluția societății, de nevoile societății și ale sistemului judiciar, vârstele au oscilat începând de la 22 până la 30 inclusiv. Unele legi de organizare au stabilit chiar și o vârstă maximă cu care poți intra în magistratură, dar nu este cazul la noi. Sincer, n-aș putea să critic sau să fiu de acord cu această vârstă, dar la fel de sincer vă spun că m-aș fi așteptat la o analiză mai profundă a argumentelor care să justifice această vârstă de 30 de ani. Sigur că poți spune echilibru, maturitate, experiența de viață a candidaților, ar fi niște argumente, dar eu mă așteptam la argumente de ordin tehnic și anume de politică de resurse umane. E foarte posibil ca datorită scăderii bruște a vârstei de admitere în magistratură, dar mai ales de promovare la instanțele superioare, la instanțele de fond s-ar crea un gol la fel cum s-a creat începând cu anul 2005 până în 2015, pentru că marea majoritate a judecătorilor au promovat, schemele au fost și mărite între timp.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii