Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
12 comentarii

Marius Iosif: Îl expui pe acel tânăr absolvent eminent unui mare risc…
23.09.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. drd. Marius Iosif, Partner RĂDULESCU & MUȘOI, s-a referit, în cadrul dezbaterii Tânăr și neliniștit: magistratul la 30 de ani. Modificările Legilor Justițieiediția 147, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele unei modificări a vârstei pentru admiterea la INM și la soluții pentru o mai bună pregătire a tinerilor magistrați.

Marius Iosif: „O asemenea prevedere ar putea să conducă la o situație extrem de delicată pentru tinerii absolvenți de facultate, poate eminenți absolvenți de facultate, care se vor vedea nevoiți să aștepte 5 ani, îngăduți-mi exprimarea neacademică, pe tușă, înainte de a putea să ajungă să susțină un examen și să îmbrățiseze roba de magistrat sau cariera de magistrat. Îl expui pe acel tânăr absolvent eminent unui mare risc, acela de a nu se putea susține, de a nu se putea să acceadă într-o altă tagmă profesională. Cred că dacă lipsa de experiență a fost argumentul, ar fi putut să se ajungă prin modificări legislative, cel puțin pentru tinerii absolvenți de INM, la participări la completele colegiale. Dacă nu complete colegiale, atunci de ce nu, pentru auditorii de justiție crearea unui statut similar magistratului asistent de la Înalta Curte, de o manieră în care, să spunem că pe lângă pregătirea teoretică, două zile să fie implicat în activitatea de justiție efectivă prin motivarea unei hotărâri judecătorești, a unei încheieri, prin participarea efectivă la actul decizional al unui magistrat, după care, bineînțeles, la încheierea cursurilor INM și susținerea tuturor examenelor să se poată presupune că el poate să fie mult mai bine pregătit pentru activitatea pe care urmează să o îndeplinească efectiv.”

Cătălina-Elena Cristea

Andreea Lupu

 

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti