Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Cristi Danileț: Învățământului juridic românesc, sursa tuturor problemelor sistemului judiciar


4 octombrie 2017 | Cătălina-Elena CRISTEA, Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Jud. dr. Cristi Danileț, Tribunalul Cluj, s-a referit, în cadrul dezbaterii Tânăr și neliniștit: magistratul la 30 de ani. Modificările Legilor Justițieiediția 147, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele modificării Legilor Justiției privind condițiile de admitere la INM și la problemele învățământului juridic românesc.

Cristi Danileț: „Condiția este dublă, pe de o parte trebuie să am 30 de ani de vârsta, de pe altă parte trebuie să am 5 ani într-o profesie, or ne putem confrunta cu următoarea situație, omul are 22-23 de ani când termină facultatea, își face tatăl său un SRL cu 200 de lei, îl angajează pe fiul său la firmă drept consilier juridic, îl lasă acolo 5 ani, puștiul învață de rupe toate Codurile și cărțile posibile, face toate testele grila de pe planeta asta, după care se prezintă foarte bine la examen la INM și ia INM-ul fără să aibă nici un fel de pregătire profesională adecvată în spate. Haideți să fim serioși, românul este inventiv la eludat legea. Și în momentul de față avem problema asta. Dacă toate modificările astea ne-ar intra în vigoare instantaneu și nu progresiv, vă spun că în următorii 5-6 ani nu vom avea de unde să recrutăm o masă suficient de bună, adică să facem selecții dintr-o masă suficient de bună pentru a crește calitatea în profesie, din contră, părerea mea este că va scădea. Se vorbește despre problema învățământului juridic românesc, de fapt asta este sursa tuturor problemelor sistemului judiciar, modurile în care sunt pregătiți tinerii la Facultățile de Drept, care sunt mult prea multe, unele dintre ele profund superficiale, unii profesori profund nepregătiți pentru cursurile pe care le transmit și doi, ignorarea cu totul a eticii. Nu se studiază etica nici la Facultatea de Drept, nu se studiază și nu se accentuează pregătirea în domeniul eticii judiciare nici la INM.”

Cătălina-Elena Cristea
Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii