Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Cristi Danileț: Învățământului juridic românesc, sursa tuturor problemelor sistemului judiciar
04.10.2017 | Cătălina-Elena CRISTEA, Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. dr. Cristi Danileț, Tribunalul Cluj, s-a referit, în cadrul dezbaterii Tânăr și neliniștit: magistratul la 30 de ani. Modificările Legilor Justițieiediția 147, organizată de Societatea de Științe Juridice, la efectele modificării Legilor Justiției privind condițiile de admitere la INM și la problemele învățământului juridic românesc.

Cristi Danileț: „Condiția este dublă, pe de o parte trebuie să am 30 de ani de vârsta, de pe altă parte trebuie să am 5 ani într-o profesie, or ne putem confrunta cu următoarea situație, omul are 22-23 de ani când termină facultatea, își face tatăl său un SRL cu 200 de lei, îl angajează pe fiul său la firmă drept consilier juridic, îl lasă acolo 5 ani, puștiul învață de rupe toate Codurile și cărțile posibile, face toate testele grila de pe planeta asta, după care se prezintă foarte bine la examen la INM și ia INM-ul fără să aibă nici un fel de pregătire profesională adecvată în spate. Haideți să fim serioși, românul este inventiv la eludat legea. Și în momentul de față avem problema asta. Dacă toate modificările astea ne-ar intra în vigoare instantaneu și nu progresiv, vă spun că în următorii 5-6 ani nu vom avea de unde să recrutăm o masă suficient de bună, adică să facem selecții dintr-o masă suficient de bună pentru a crește calitatea în profesie, din contră, părerea mea este că va scădea. Se vorbește despre problema învățământului juridic românesc, de fapt asta este sursa tuturor problemelor sistemului judiciar, modurile în care sunt pregătiți tinerii la Facultățile de Drept, care sunt mult prea multe, unele dintre ele profund superficiale, unii profesori profund nepregătiți pentru cursurile pe care le transmit și doi, ignorarea cu totul a eticii. Nu se studiază etica nici la Facultatea de Drept, nu se studiază și nu se accentuează pregătirea în domeniul eticii judiciare nici la INM.”

Cătălina-Elena Cristea
Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti