Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Drept penal Flux informații Sistemul judiciar

PÎCCJ. Conferința de lansare a proiectului SIPOCA 53. UPDATE: Stadiul proiectului

1 iulie 2019 | JURIDICE.ro

Vineri, 28 iunie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că a primit avizul pozitiv al Comitetului Tehnico-Economic pentru Societatea Informațională (C.T.E.) pentru documentația referitoare la achiziția “Implementarea Sistemului Informatic de Management Integrat al Audierilor (S.M.I.A.)” în cadrul proiectului “Întărirea capacității Ministerului Public de punere în aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale în domeniul audierilor” – SIPOCA 53, potrivit unui comunicat.

Valoarea totală a proiectului este de 54.785.517,47 lei, sumă defalcată după cum urmează: 46.010.993,85 lei – fonduri europene nerambursabile F.S.E. (Fondul Social European), reprezentând 83,98386284 % din bugetul total eligil al proiectului și 8.774.523,62 lei – contributie proprie de la bugetul de stat, reprezentând 16,01613716 % din bugetul total eligibil al proiectului.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă întărirea capacității Ministerului Public în ceea ce privește audierile realizate conform prevederilor noilor coduri prin crearea unui sistem IT performant ce va fi utilizat în această materie. În cadrul acestui proiect, se va dezvolta un soft care va sprijini activitatea de management al cauzelor la nivelul parchetelor (Ministerului Public) și va contribui astfel la eficientizarea si modernizarea metodelor de lucru utilizate în cadrul activității de urmărire penală, mai exact în materia audierilor așa cum este ea definită în legislația penală în vigoare.

Dupa obținerea avizului din partea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (A.N.A..P), documentația va fi publicată în S.I.C.A.P. (Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice), etapă care va marca lansarea licitației deschise pentru această achiziție.

***

Joi, 21 septembrie 2017, a avut loc, la București, Conferința de lansare a proiectului „Întărirea capacității Ministerului Public de punere în aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale în domeniul audierilor” – cod SIPOCA 53. La eveniment au participat Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Laura Oprean, prim adjunct al procurorului general, Bogdan Licu, adjunct al procurorului general, precum și alți șefi de structuri din cadrul PÎCCJ.

În deschiderea conferinței, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a subliniat importanța pentru Ministerul Public a proiectului SIPOCA 53, implementarea acestuia urmând să ducă la o digitalizare la cele mai înalte standarde a activității procurorilor, valoarea mare a proiectului reprezentând o investiție serioasă în capacitatea administrativă a Ministerului Public. La rândul său, Laura Oprea, prim adjunct al procurorului general, a accentuat faptul că implementarea cu succes a proiectului depinde de implicarea tuturor conducătorilor de unități de parchet, rezultatul final urmând să constituie o veritabilă modernizare a sistemului judiciar.

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Prezentarea proiectului, a obiectivelor și a activităților din cadrul acestuia a fost făcută de către procurorul Romulus Varga, șeful Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și Lavinia Țăranu, manager de proiect. Totodată, în cadrul evenimentului au fost prezentate principiile orizontale aplicabile proiectelor cu finanțare externă nerambursabilă POCA.

Durata de implementare a proiectului care a început pe data de 27 iulie 2017 este de 36 de luni, iar valoarea totală este de 54.785.517,47 lei, sumă defalcată după cum urmează: 46.010.993,85 lei – fonduri europene nerambursabile FSE (Fondul Social European), reprezentând 83,98386284 % din bugetul total eligibil al proiectului și 8.774.523,62 lei – contribuție proprie de la bugetul de stat, reprezentând 16,01613716 % din bugetul total eligibil al proiectului.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă întărirea capacității Ministerului Public în ceea ce privește audierile realizate conform prevederilor noilor coduri prin crearea unui sistem IT performant ce va fi utilizat în această materie.

În cadrul acestui proiect, se va dezvolta un soft care va sprijini activitatea de management al cauzelor la nivelul parchetelor (Ministerului Public) și va contribui astfel la eficientizarea si modernizarea metodelor de lucru utilizate în cadrul activității de urmărire penală, mai exact în materia audierilor așa cum este ea definită în legislația penală în vigoare.

Obiectivul specific îl constituie dezvoltarea unui sistem IT pentru realizarea audierilor persoanelor și identificarea persoanelor și obiectelor (art. 110 al. 5 Noului Cod de procedură penală – NCpp, art. 111 alin. 4 NCpp, art. 123 al. 2 NCpp, art. 129 al. 4 NCpp, art. 134 alin. 6 NCpp, art. 135 alin. 3 NCpp ). Grupul țintă al proiectului îl reprezintă 670 de procurori, grefieri și specialiști IT din cadrul Ministerului Public.

La Conferința de lansare a proiectului „Întărirea capacității Ministerului Public de punere în aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale în domeniul audierilor” – cod SIPOCA 53 au participat procurori generali, procurori generali adjuncți și procurori șefi secție de urmărire penală de la parchetele de pe lângă curțile de apel, prim procurori, prim procurori adjuncți și procurori de la parchetele de pe lângă tribunale din cadrul Ministerului Public, precum și procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

:: sursa: www.mpublic.ro

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale