« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Alegeri CSM

CSM va sesiza IJ ref. controlul efectuat la DNA
21.09.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,

Joi, 21 septembrie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi a acestei şedinţe, a hotărât sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări care să stabilească:
1. dacă a fost încălcată independenţa funcţională şi operaţională a Inspecţiei Judiciare/inspectorilor judiciari în realizarea atribuţiilor de serviciu în raport de informaţiile apărute în presă în legătură cu verificările realizate la Direcţia Naţională Anticorupţie. (unanimitate)
2.1. dacă au existat situaţii de încălcare a independenţei Inspecţiei Judiciare prin presiuni interne şi externe; (unanimitate)
2.2. dacă au existat situaţii de încălcare a independenţei inspectorilor judiciari prin presiuni interne şi externe; (unanimitate)
3. modul de comunicare a conducerii Inspecţiei Judiciare cu ceilalţi inspectori, exclusiv prin prisma aspectelor care ţin de independenţa
inspectorului judiciar; (unanimitate)
4. dacă a existat o înregistrare a unei convorbiri, data pretinsei convorbiri, momentul în care conţinutul pretinsei convorbiri a fost adus la cunoştinţa inspectorului şef, motivele eventualei întârzieri şi orice alte aspecte relevante. (unanimitatea voturilor valabil exprimate)

Totodată, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitările Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România şi a Asociaţiei Magistraţilor din România şi, în consecinţă, a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări privind posibila afectare a independenţei întregului sistem judiciar, faţă de pretinsele presiuni pe care procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, le-ar fi făcut asupra procurorului inspector Mihaela Focica, desemnată sa cerceteze eventuale abateri disciplinare ale unor procurori DNA. (majoritate, 13 pentru, 2 împotrivă şi 1 nul)

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 16)

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
JURIDICE pentru studenti
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.