Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM va sesiza IJ ref. controlul efectuat la DNA
21.09.2017 | JURIDICE.ro

Joi, 21 septembrie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi a acestei şedinţe, a hotărât sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări care să stabilească:
1. dacă a fost încălcată independenţa funcţională şi operaţională a Inspecţiei Judiciare/inspectorilor judiciari în realizarea atribuţiilor de serviciu în raport de informaţiile apărute în presă în legătură cu verificările realizate la Direcţia Naţională Anticorupţie. (unanimitate)
2.1. dacă au existat situaţii de încălcare a independenţei Inspecţiei Judiciare prin presiuni interne şi externe; (unanimitate)
2.2. dacă au existat situaţii de încălcare a independenţei inspectorilor judiciari prin presiuni interne şi externe; (unanimitate)
3. modul de comunicare a conducerii Inspecţiei Judiciare cu ceilalţi inspectori, exclusiv prin prisma aspectelor care ţin de independenţa
inspectorului judiciar; (unanimitate)
4. dacă a existat o înregistrare a unei convorbiri, data pretinsei convorbiri, momentul în care conţinutul pretinsei convorbiri a fost adus la cunoştinţa inspectorului şef, motivele eventualei întârzieri şi orice alte aspecte relevante. (unanimitatea voturilor valabil exprimate)

Totodată, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitările Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România şi a Asociaţiei Magistraţilor din România şi, în consecinţă, a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări privind posibila afectare a independenţei întregului sistem judiciar, faţă de pretinsele presiuni pe care procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, le-ar fi făcut asupra procurorului inspector Mihaela Focica, desemnată sa cerceteze eventuale abateri disciplinare ale unor procurori DNA. (majoritate, 13 pentru, 2 împotrivă şi 1 nul)

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 16)


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.