Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Cristina Tarcea: Avocatului Poporului există și funcționează autonom și independent față de orice autoritate publică
22.09.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 21 septembrie 2017, Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție a afirmat, în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Avocatului Poporului, că această instituție este tânără, dar funcțională, potrivit agerpres.ro.

Cristina Tarcea: „Instituția Avocatului Poporului este tânără, în primul rând datorită faptului că ea a fost reglementată prin dispoziții constituționale încă din anul 1991, dar în ciuda acestor prevederi constituționale a fost creată ca instituție în timpul mandatului de prim-ministru al actualului Avocat al Poporului. (…) Ceea ce interesează acum este doar faptul că instituția Avocatului Poporului există și funcționează (…) autonom și independent față de orice autoritate publică și mai ales fără a se substitui unei autorități publice. (…)

Am constatat că, începând cu anul 2015, Avocatul Poporului a sesizat din ce în ce mai des instanța supremă în vederea pronunțării unei hotărâri în interesul legii și în probleme de interes major, mai ales social (…). Și aș enumera printre aceste probleme soluționate de instanța supremă (…) cele referitoare la nivelul dobânzilor bancare, cele referitoare la ridicarea autovehiculelor staționate neregulamentar, la legalitatea proceselor verbale de constatare a contravenției.”


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.