Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ion Traian Ștefănescu: Occidentul are pe buze constituționalizarea relațiilor de muncă
26.09.2017 | Raluca ONUFREICIUC, Andreea LUPU

Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul muncii, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Prof. univ. dr. Ion Traian Ștefănescu s-a referit, în cadrul dezbaterii Bărbulescu vs. România. Soluția finalăediția 148, organizată de Societatea de Științe Juridice, la constituționalizarea relațiilor de muncă.

Ion Traian Ștefănescu: „Occidentul are pe buze constituționalizarea relațiilor de muncă. Și această constituționalizare în planul relației angajator-salariat implică câteva precizări. Prima: angajatorul este îndreptățit să interzică salariaților săi utilizarea în scop personal a echipamentului de lucru pe care l-a încredințat acestora. Sunt riguros în ce spun, pe care l-a încredințat acestora. Este o certitudine. Mențiuni cu privire la această interdicție în sens practic ar fi următoarele: angajatorul poate să interzică sau poate să nu interzică, este la latitudinea lui. Poate să vizeze timpul de lucru, dar în niciun caz nu poate să vizeze și timpul liber. El interzice pe timpul în care salariatul își desfășoară obligațiile de serviciu. Îi poate viza pe toți cei care au primit asemenea echipamente sau numai pe o parte a lor, spre exemplu numai pe cei care au relații curente cu clienții. Interdicția poate fi totală sau poate fi numai parțială, cu privire numai la anumite linii de comunicare.”

Raluca Onufreiciuc
Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti