Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Motivarea pertinentă a cererii prin care se invocă excepţia de neconstituționalitate
26.09.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept constitutional, Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că partea care invocă excepția de neconstituționalitate este obligată nu doar să indice textele de lege pe care dorește să le supună controlului, ci să raporteze aceste dispoziții la Constituţie, iar cererea să cuprindă argumente pertinente, prin referiri la măsura în care dispoziția legală contestată corespunde sau nu cu prevederile constituționale. Aşadar, constatarea unei legături formale cu soluţionarea cauzei a textului invocat ca neconstituțional nu este suficientă pentru admiterea cererii de învestire a Curții Constituționale cu soluționarea excepției de neconstituționalitate de către instanţa în faţa căreia a fost invocată. (Decizia nr. 134 A din data de 14 aprilie 2017 pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect respingere cerere de sesizare a Curții Constituționale)

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti