Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Laura Codruța Kovesi: Dosarul Belina nu este din 2014, acest dosar a fost deschis în luna mai 2017


25 septembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații, Sistemul judiciar

Luni, 25 septembrie 2017, Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a precizat că dosarul Belina, care implică membri ai actualului Guvern, nu este din anul 2014, așa cum s-a susținut în spațiul public, ci din anul 2017, potrivit agerpres.ro.

Laura Codruța Kovesi„Dosarul nu este din 2014, acest dosar a fost deschis în luna mai 2017. Suntem în septembrie, deci în decurs de patru-cinci luni de zile noi am făcut primele acte și primele verificări. (…) Noi ne putem sesiza din presă în momentul când avem indicii clare că s-a comis o faptă penală. Simplul fapt că scrie în presă că s-a dat o hotărâre de guvern nu înseamnă neapărat că acolo s-a comis o faptă penală. (…) În momentul în care au apărut primele informații că s-au comis fapte de competența DNA în legătură cu adoptarea unei hotărâri de guvern, atunci ne-am sesizat din oficiu, și acest lucru a apărut în luna mai 2017. Deci nici vorbă să știm din 2014, să fie un dosar care a stat din 2014 până acum. (…)

Noi ne-am îndeplinit atribuțiile prevăzute în lege, ce trebuie să facă DNA? Să investigheze corupția la nivel înalt. Noi am investigat o faptă de corupție, am formulat niște acuzații, este o etapă intermediară, verificăm aceste acuzații. Noi suntem un filtru care verifică, înainte de a ajunge la instanță, dacă sunt probe sau nu sunt probe. Dacă sunt probe, trimitem dosarele la instanță, dacă nu sunt probe, clasăm dosarele. Pentru asta suntem plătiți, asta fac procurorii, fac investigații. Deci noi ne-am făcut treaba, am făcut investigații pentru o presupusă faptă de corupție. (…)

Nu ne alegem noi dosarele, legea spune pe cine putem și pe cine nu putem intercepta sau pe cine putem verifica, pe cine nu putem verifica.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică